Drapsofferet blir obdusert i formiddag

Etterforskerne tror den 65 år gamle Sigmund Gravdal ble drept med stump vold. Politiet bekrefter nå at en av de to siktede kvinnene kjente drapsofferet fra før.

Drapet på Sigmund Gravdal på Sandvoll

UNDERSØKTE BUSTADEN I NATT: Rundt 01.40 i natt blei mannen frakta ut frå bustaden sin i Kvinnherad.

Foto: Frode Martin Blokhus

Kvinnherad kommune er fortsatt i sjokk etter at 65-åringen onsdag kveld ble funnet drept i sitt eget hjem på Sandvoll, like nedenfor fylkesvei 48. To kvinner på 36 og 47 år er pågrepet og siktet for drap . Den yngste ble avhørt av politiet i Bergen torsdag. 47-åringen er i avhør fredag formiddag.

– Siktede kjente offeret

Klokken 11.00 fredag holdt politiet ny pressekonferanse om drapet, hvor det kom frem minimalt med nye opplysninger i saken, men hvor politiet omsider bekreftet at det er en relasjon mellom offeret og en av de pågrepne.

– Vi kan bekrefte at den eldste kvinnen kjente 65-åringen fra før, sa politiførstebetjent Carl-Petter Leganger.

Den yngste kvinnen skal ikke ha kjent den avdøde, men er bekjent av den 47 år gamle kvinnen.

Fortsetter arbeidet på åstedet

Natt til i dag arbeidet krimteknikere på stedet. Arbeidet fortsetter for fullt i dag. Den døde 65-åringen ble tatt ut av huset sitt kl. 01.40 natt til fredag.

– Offeret er sendt til obduksjon på Gades Institutt i Bergen. Vi håper å få svar på hva som er dødsårsaken snart, sier Leganger.

De to siktede blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Bergen tingrett bekrefter overfor NRK at de to møter i retten hver for seg. Det første fengslingsmøtet starter klokken 9, det andre klokken 10.

Krimteknikarar er no på åstaden der ein 65 år gammal vart funnen død onsdag kveld. To kvinner er sikta for drap. Det vil verta gjort tekniske undersøkingar utover kvelden.

Krimteknikerere undersøkte åstedet torsdag kveld.

Ti vitner er avhørt

Politiet leter fremdeles etter nye opplysninger i saken, og ber folk som kan ha observert noe om å ta kontakt. Så langt er ti vitner avhørt i saken.

Det vil også bli gjort videre undersøkinger av nabohuset, der det er mistanke om at noen av de tre skal ha brutt seg inn.

– Vi vil se på om de to husene har noen sammenheng, sier politiførstebetjent Leganger.

Har ikke tatt stilling til siktelsen

Advokat Odd Arild Helland

TAUS: Forsvaren til den 47 år gamle kvinnen, Odd Arild Helland, kan foreløpig ikke si noe om straffskyld.

Foto: Siri Kleiven Strøm / NRK

36-åringens forsvarer, advokat Frode Skogvoll, sa til NRK i går at han er blitt bedt av politiet om ikke å kommentere hva som er kommet frem i avhør hittil. Kvinnen skal ikke ha tatt stilling til skyldspørsmålet, men skal ifølge bt.no være sjokkert over det som har skjedd.

Forsvareren til den andre kvinnen, Odd Arild Helland, er også taus.

– Jeg har hatt mitt første møte med min klient nå i kveld, og jeg kan ikke si noe nærmere om verken straffskyld, etterforskningen eller hendelsen, sa Helland til NRK torsdag kveld.

Krimteknikere på drapsstedet

STORT OMRÅDE SPERRET AV: Politiet undersøker et stort område rundt den nedslitte eneboligen. De skal også ha vært undersøkt et knust vindu i nabohuset.

Foto: Christine Kongsvik / NRK
Krimteknikere i arbeid på drapsstedet

UNDERSØKTE INNGANGSPARTIET: Politiet dekket til med presenning da krimteknikere i natt gikk inn i huset og undersøkte stedet hvor den 65 år gamle mannen ble funnet drept.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Skal ha blitt funnet i inngangspartiet

Avhørene av de to kvinnene fortsetter i dag.

Ved midnatt i går gjorde politiets krimteknikere undersøkelser i inngangspartiet i 65-åringens enebolig. Mannen skal ha blitt funnet i en blodpøl like innenfor døren, skriver VG. Like ved siden av skal politiet ha funnet en hammer.

Taxisjåfør sentralt vitne

Samme avis forteller at den drapssiktede 36 år gamle kvinnen skal ha fortalt om en blodig og død mann da taxien hun satt i ble stoppet av politiet noen timer før mannen ble funnet drept.

Politipatruljen skal ikke ha oppfattet hva den sterkt berusede kvinnen sa. Taxisjåføren regnes nå som et sentralt vitne i saken og skal allerede ha være avhørt to ganger.

Ifølge politiførstebetjent Carl-Petter Leganger har politiet totalt avhørt ti vitner i saken.

Tidligere domfelt

Begge kvinnene er tidligere domfelt og den 47-år gamle kvinnen er dømt for forgiftning. I 2010 ble hun dømt i Sunnhordland tingrett for å ha helt metamfetamin i kaffen til en psykiatrisk helsearbeider.

36-åringen har flere dommer for narkotikakriminalitet og vinning bak seg.