Blir det reklame langs hele bybanen?

I dag skal Fylkestinget avgjøre om Bergen får reklame på buss, bybane og holdeplasser.

Reklame

REKLAME I BYBILDET?: I dag stemmer trolig de borgerlige på fylkestinget for reklame på 750 nye flater i Bergens-området.

Foto: Illustrasjon

Det kan gå mot slutten for Bergen som den eneste reklamefrie storbyen i Norge. I dag skal Fylkestinget avgjøre om det blir reklame på rundt 750 flater i Bergens-området.

Mona Hellesnes

HAR SNUDD: For åtte år siden var Venstre imot reklame i Bergen. Nå har pipen fått en annen lyd. Fylkesvaraordfører Mona Haugland Hellesnes fra Venstre sier at de vil stemme for reklame på busser, bybane og holdeplasser i dag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Blir trolig reklame-ja

Det er ventet at flertallet i Fylkestinget stemme for forslaget. Mens Høyre og FrP kommer til å stemme for, vil Kristelig Folkeparti sannsynligvis stemme imot reklamen.

Dermed kan Venstres syn bli avgjørende ved avstemmingen. Ifølge fylkesvaraordfører Mona Haugland Hellesnes fra Venstre vil de stemme for reklame i dag.

– Vi i Venstre går for den innstillingen som ligger nå, sier hun til NRK.

Sammen med Høyre og FRP har Venstre flertall i Fylkestinget, dermed går det mot et reklame-ja.

Vil ikke ha «kunstige» kropper

Hvis Fylkestinget går for reklame på holdeplasser og i kollektivtrafikken vil KrF foreslå regler mot kunstig vakre kropper i reklamen.

Det vil vi ikke ha noe av. Retusjerte reklameplakater skal merkes slik at vi vet når de har forfinet plakatene. Folk skal i hert fall få vite at dette er pyntet på. Det er rett og slett for å beskytte barn og unge, sier gruppeleder i KrF Torill Selsvold Nyborg.

Reklame på buss

SLIK: Bak på bussene blir det reklame, hvis forslag i dag blir vedtatt.

Foto: Illustrasjon

Tror det er mulig å stoppe reklamen

Det er åtte år siden striden om Clear Channel satte sinnene i kok i Bergen. Men denne gangen ser reklame-motstanderne ut til å få det tøffere.

Opprørsgeneral fra den gang, Jon Skjerdal, har likevel tro på at det er mulig å stoppe vedtaket.

– Det er mange unge i Bergen som er i harnisk over hva politikerne vil gjøre med byen de er så glad i. Styrken i de unge generasjonene er så sterk at det skal godt gjøres at dette blir vedtatt, mener Skjerdal.

Siste video

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
En meteor eksploderte og brant opp i atmosfæren vest for Bergen i natt. De som var våken fikk seg et spektakulært show på nattehimmelen.
Har vunnet Statoil talentstipend på en million kroner.