NRK Meny
Normal

Blir det reklame langs hele bybanen?

I dag skal Fylkestinget avgjøre om Bergen får reklame på buss, bybane og holdeplasser.

Reklame

REKLAME I BYBILDET?: I dag stemmer trolig de borgerlige på fylkestinget for reklame på 750 nye flater i Bergens-området.

Foto: Illustrasjon

Det kan gå mot slutten for Bergen som den eneste reklamefrie storbyen i Norge. I dag skal Fylkestinget avgjøre om det blir reklame på rundt 750 flater i Bergens-området.

Mona Hellesnes

HAR SNUDD: For åtte år siden var Venstre imot reklame i Bergen. Nå har pipen fått en annen lyd. Fylkesvaraordfører Mona Haugland Hellesnes fra Venstre sier at de vil stemme for reklame på busser, bybane og holdeplasser i dag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Blir trolig reklame-ja

Det er ventet at flertallet i Fylkestinget stemme for forslaget. Mens Høyre og FrP kommer til å stemme for, vil Kristelig Folkeparti sannsynligvis stemme imot reklamen.

Dermed kan Venstres syn bli avgjørende ved avstemmingen. Ifølge fylkesvaraordfører Mona Haugland Hellesnes fra Venstre vil de stemme for reklame i dag.

– Vi i Venstre går for den innstillingen som ligger nå, sier hun til NRK.

Sammen med Høyre og FRP har Venstre flertall i Fylkestinget, dermed går det mot et reklame-ja.

Vil ikke ha «kunstige» kropper

Hvis Fylkestinget går for reklame på holdeplasser og i kollektivtrafikken vil KrF foreslå regler mot kunstig vakre kropper i reklamen.

Det vil vi ikke ha noe av. Retusjerte reklameplakater skal merkes slik at vi vet når de har forfinet plakatene. Folk skal i hert fall få vite at dette er pyntet på. Det er rett og slett for å beskytte barn og unge, sier gruppeleder i KrF Torill Selsvold Nyborg.

Reklame på buss

SLIK: Bak på bussene blir det reklame, hvis forslag i dag blir vedtatt.

Foto: Illustrasjon

Tror det er mulig å stoppe reklamen

Det er åtte år siden striden om Clear Channel satte sinnene i kok i Bergen. Men denne gangen ser reklame-motstanderne ut til å få det tøffere.

Opprørsgeneral fra den gang, Jon Skjerdal, har likevel tro på at det er mulig å stoppe vedtaket.

– Det er mange unge i Bergen som er i harnisk over hva politikerne vil gjøre med byen de er så glad i. Styrken i de unge generasjonene er så sterk at det skal godt gjøres at dette blir vedtatt, mener Skjerdal.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.