BKK-ansatte demonstrerte mot egen ledelse: – Vi kan slippe oppsigelser

KOKSTAD (NRK): Nesten 150 i kraftselskapet møtte opp for å vise misnøye med ledelsenes omleggingsplaner.

Ansatte i BKK demonstrerer mot egen ledelse

DEMONSTRERER: Rundt 150 ansatte møtte opp utenfor BKKs lokaler i Kokstadvegen i forkant av et styremøte.

Foto: Cato Kristensen / NRK

Kraftselskapet er Vestlandets største, og har rundt 1100 ansatte. Det er tidligere kjent at BKK må redusere kostnadene med 350 millioner kroner innen 2020, og at mange stillinger skal kuttes.

Før styremøtet i BKK i dag var et tresifret antall ansatte møt opp for å demonstrere utenfor BKKs hovedkontor på Kokstad i Bergen.

Geir Olav Liland BKK

KRITISK: Geir Olav Liland jobber i BKK og mener omleggingsprosessene i selskapet går for fort.

Foto: Cato Kristensen / BKK

– Vi er uenig i prosessen som foregår, og hastigheten ledelsen legger opp til. Vi mener v i kan gjøre den omstillingen vi for så vidt er enig i, men bruke litt mer tid og dermed slippe oppsigelser, sier Geir Olav Liland, en av de 150 som møtte opp for å demonstrer på Kokstad.

Ifølge Sysla har det vært snakk om totalt 150 stillinger.

Liland mener oppsigelser kan unngås.

– Vi kan klare omstillingen ved naturlig avgang, og at på at folk kan få omstille seg ved videreutdanning, sier han til NRK.

Ansatte protesterer mot BKK

STORT OPPMØTE: Mange ansatte møtte opp for å vise sin misnøye.

Foto: Cato Kristensen / NRK

Intern uro

Bergens Tidende skrev i juli at det er intern uro i BKK. De ansatte i selskapet reagerte kraftig etter at ledelsen besluttet å legge ned bedriftens eget verksted som en del av BKKs omfattende nedskjæringer.

– Vi føler vi har altfor liten innflytelse på prosessen. Vi frykter også at flere kan miste jobben, ikke minst fordi ledelsen ikke er konkret på antallet som skal kuttes, sa tillitsvalgt Svein Davidsen EL og IT-klubben til avisen.

Forrige uke ble det kjent at BKK vurderer å slå seg sammen med Sogn og Fjordane Energi og deler av Hydro. Sammen vil de kunne produsere strøm for over 600.000 husstander.

Ranveig Frøiland og ansatte i BKK

MØTTE ANSATTE: Styremedlem og Ap-politiker Ranveig Frøiland stoppet og snakket med ansatte som protesterte på vei inn til styremøtet.

Foto: Cato Kristensen / NRK

– Vil prøve å unngå oppsigelser

Tonny Nundal, konserndirektør for kommunikasjon i BKK, sier at han har forståelse for at ansatte og tilltisvalge opplever usikkerhet i endringene selskapet går igjennom.

– Samtidig er det viktig å understreke at det er et samlet styre som har vedtatt at vi skal bedre lønnsomheten vår med 350 millioner kroner. Den er støttet av både ledelsen og de tillitsvalgte, sier Nundal.

Han sier at de allerede har nådd hanvparten av denne ambisjonen uten å si opp folk.

– Vi kommer til å fortsette det vi kan for å få en bedre lønnsomhet, og vi har som mål å prøve å unngå oppsigelser også i fremtiden, sier han.