NRK Meny
Normal

Biskopen ber for Brann

Brann håper på medalje i eliteserien i år. En «svensk Messias» er blitt trener. Nå lover også biskopen å be for fotballsuksess i Bergen.

Biskop Halvor Nordhaug besøker Brann

BISKOPBESØK PÅ BRANN STADION: Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, kaptein Erlend Hanstveit, biskop Halvor Nordhaug og midtstopper Jonas Grønner.

Foto: Rune Eriksen / NRK

Bakgrunnen for at biskopen i Bjørgvin fant veien til Brann stadion var at han denne uken er på visitas til menighetene Årstad og Fridalen. Brann stadion sokner til disse menighetene og da var det helt naturlig med et besøk.

Biskop Nordhaug ønsker å prate om fotballens verdigrunnlag og Branns rolle som toppfotballklubb i Bergen.

Under besøket kom det blant annet frem at biskopen vil be for Brann, det selv om han egentlig er Fredrikstad-supporter.

– Jeg velsigner alle jeg som ber meg om det, også Brann, men jeg kan ikke love å bidra til seier. Men jeg kan gjerne være med på både å velsigne og be for Brann og at det må gå godt for laget og være et fint fellesskap her.

– Er det håp for Brann ?

– Det er alltid håp for Brann.

Roald Bruun-Hanssen og Halvor Nordhaug

BISKOPEN OG BRANNLEDELSEN PÅ BRANN STADION: Daglig leder Roald Bruun-Hanssen og biskop Halvor Nordhaug

Foto: Rune Eriksen / NRK

Møtt av spillere og ledelse

Det var daglig leder Roald Bruun-Hanssen i Brann som tok imot biskopen sammen med kaptein Erlend Hanstveit, spilleren Jonas Grønner og Rune Soltvedt fra utviklingsavdelingen. Hovedtrener Rikard Norling er fortiden i Sverige.

Derfor fikk biskopen i Bjørgvin ikke møte mannen som har fått tilnavnet «Branns nye Messias».

– Vi synes det er hyggelig at biskopen kommer på besøk til Stadion. Vi er jo en organisasjon som er en del av området til Årstad menighet, som han er på visitas hos. Da er det naturlig at han i den anledning ønsker å møte betydningsfulle samfunnsaktører i nærområdet, sier Roald Bruun-Hanssen.

14 år siden forrige besøk

Det er snart 14 år siden forrige gang en biskop besøkte Brann stadion. I oktober 2000 var det daværende biskop Ole Danbolt Hagesæther som tok turen. Den gangen var Brann representert ved leder Harald Andersen, kontorsjef Jan-Erik Larsen, sportslig ansvarlig Arne Møller, trener Teitur Thordarson, spiller Magnus Kihlstedt og direktør i Brann ASA, Bjørn Dahl.

Kanskje et tegn på hvor fort tidene skifter i løpet av en halv mannsalder i fotballverdenen.

Nå med en ny biskop i Bjørgvin og en helt annen ledelse i Sportsklubben Brann var det naturlig for både biskopen og Brann med et nytt besøk.

Så gjenstår det å se om en bedende biskop og «en svensk Messias» er nok til å sikre medalje for Brann i år.