Billetthysteri i Bergen

Klokken 12 i dag legges billettene til kampen mellom Brann og Viking ut for salg. Kampen om adgangstegnene er knallhard.

Brannsupportere Galleriet

Brannsupportere i kø på kjøpesenteret Galleriet i Bergen.

Foto: Severein Eskeland / NRK

Utenfor handlesenteret Galleriet på Torgallmenningen var det lang kø av håpefulle da ytterdørene ble åpnet klokken 0900.

Utenfor Brann stadion hadde mange overnattet for å komme først i køen.

Fortsatt håp

Selve billettsalget saterter ikke før klokken 12.  Brann har også hatt stor pågang på telefon og e-post av supportere som er ivrige etter å sikre seg billetter til kampen, som skal spilles 28. oktober.

- Pågangen etter billetter til denne kampen er så stor at det skulle ikke forundre meg om vi selger alle de tilgjengelige billettene på ti minutter, sier billettansvalig Anders Tøsse i Brann til Brann.no.

Tøsse oppfordrer derfor folk til å være tidlig ute om de ønsker å skaffe seg billetter.

- Det kommer til å være mange flere i kø, enn det er tilgjengelig plasser, så folk må være forberedt på at det kan bli nødvendig å møte opp i god tid før salget starter.

Dersom Brann skulle være seriemester etter hjemmekampen mot Viking, noe de fleste bergensere tror,  vil klubben få utdelt gullmedaljene av representanter for Norges Fotballforbund.

Slik får du tak i billetter:

Om du ønsker å kjøpe billetter, så kan du gjøre det på følgende steder/måter:

- I Brannbutikken på Galleriet.

- I billettlukene på Brann Stadion like til høyre for Brannbutikken

- På internett hos www.billettluka.no

- På telefon til Billettluka - 815 11 500

- Gjennom fordelsprogram som BT har for sine abonnenter

- I alle Narvesen kiosker i hele landet

- I alle 7-Eleven kiosker i hele landet

Bare 2.500 billetter 

Foran seriefinalen mot Rosenborg i fjor forsvant alle de 5000 tilgjengelig billettene i løpet av tre timer. Den gang var pågangen så enorm at billettsystemene til Billettluka, Narvesen og 7-Eleven alle brøt sammen.

Med minst like stor interesse nå, og kun halvparten så stor billettkvote tilgjengelig til kampen mot Viking, så sier det seg selv at det fort kan bli kaotiske tilstander.

- Det føles som om hele Bergen vil se denne kampen, og da er det naturligvis veldig trist at så mange ikke kan få ta del i festen på Stadion neste søndag, sier Tøsse.

- Det vil være en grense på 5 billetter pr person, men vi oppfordrer naturligvis folk om å ikke kjøpe flere billetter enn det de trenger.

- Vi vil også gjøre oppmerksom på at det ikke er mulig å reservere billetter på forhånd gjennom å ringe til Brann Stadion, eller sende e-poster til billettansvarlig eller andre ansatte.