NRK Meny

Bil gikk rundt på glatten og havnet i elv

Fem ungdommer slapp trolig med skrekken da bilen deres havnet i en elv ved fv. 7 på Kvamskogen. – Det er så glatt at man knapt nok klarer å stå oppreist, sier politiet.

Bil av veien på Kvamskogen

BIL AV VEIEN: En bil har kjørt av veien og ned i Kvennelvi på fv. 7. Her er nødetatene på plass for å hjelpe de fem personene i bilen.

Foto: 03030-tipser

Alle nødetater rykket klokken 17 ut til Kvennelvi ved Kvednaskogen på fv. 7 over Kvamskogen.

– Vi har fått melding om at en bil har kjørt utfor veien, og gått ned i en elv, sa vaktkommandør Jan Ove Haga ved 110-sentralen.

Det var fem ungdommer i bilen. De kom seg ut, og ble hjulpet av en bilist som kom til stedet.

– Han tok dem inn i bilen sin, slik at de fikk varmen i seg, forteller Morten Kronen, operasjonsleder i Vest politidstrikt.

Ikke alvorlige skader

Ulykken skyldes trolig svært glatt vei.

– Alle nødetatene melder at det er så glatt at de knapt nok klarer å stå oppreist, sier Kronen.

Bilen skal ha gått rundt en gang før den havnet i elven. De fem ungdommene ble i 17.30-tiden tilsett av ambulansepersonell, og ble etterpå sendt til Haukeland sykehus for videre sjekk. Politiet tror imidlertid ikke det er snakk om alvorlige skader.

– Det ser ut som det har gått bra, så de har nok vært veldig heldige, sier Kronen.

Bilen skal nå hentes opp av kranbil, og Vegtrafikksentralen sender ut entreprenør for å strø veien.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video

Fleire sterke historiar i Vestlandsrevyen fredag: Dei som kom først til ulukkesstaden ved Turøy, russen som var nær ved å døy etter russebuss-ulukka og mannen som har intervjua bestefaren og vil laga film om Telavåg-tragedien. Programleiar: Jan Børge Leirvik.
I slutten av april 1942 inntok nazistene og brant ned Telavåg. Se NRKs reportasje fra 60-årsmarkeringen i 2002.
Grov trussel mot byråd i Bergen, strid om ny mobbelov og ikkje alle verksemder deler ny optimisme i næringslivet. I denne Vestlandsrevyen spør programleiar Jan Børge Leirvik óg om russen var så mykje betre før.