NRK Meny
Normal

– Formen er bra, som du ser

Bergensordfører Trude Drevland (68) var i dag tilbake på jobb etter to måneders sykmelding. Hun forsikrer at formen er på topp og at hun nå vil kjempe for å bli gjenvalgt.

Trude Drevland tilbake på jobb som ordfører

TILBAKE PÅ JOBB: Trude Drevland smilte og var tilsynelatende i toppform da hun gjennomførte sitt første jobboppdrag på to måneder. – Jeg har aldri manglet energi. Det har ikke vært mitt problem, sier Drevland til NRK.

Foto: Mette Anthun / NRK

Trude Drevland brukte første dag på jobb til å ønske nye Handelshøyskole-studenter velkommen til Bergen. Sammen med næringsminister og tidligere byrådsleder Monica Mæland deltok hun under immatrikuleringen på NHH.

– Hvordan er formen?

– Formen er bra, som du ser. Jeg er nå på plass igjen som ordfører og i gang med jobben. Jeg har aldri manglet energi. Det har ikke vært mitt problem, sier Trude Drevland til NRK.

Det må være lov å trå feil, å vise sårbarhet og be om tilgivelse. Jeg har begått en dumhet, men politiet har slått fast at det ikke er gjort noe straffbart.

Trude Drevland til BA

Håndhilste på studentene

Drevland holdt ingen tale på NHH, men brukte anledningen til å håndhilse på studenter og personlig ønske dem velkommen til Bergen. I morgen skal hun delta på et tilsvarende arrangement ved Universitetet i Bergen.

– Det er gøy å være på jobb igjen, og gøy å møte studentene. Jeg forteller dem hvilken herlig by de har kommet til, sier ordføreren.

Trude Drevland tilbake på jobb

PÅ PLASS: Trude Drevland (til v.) var en av flere prominente gjester som deltok under immatrikuleringen på NHH mandag. I midten Thord Teige fra Deloitte og kommandør Thomas Wedervang fra Sjøforsvaret.

Foto: Mette Anthun / NRK

Høyre-ordføreren uttalte til VG i helgen at hun håper bergenserne tilgir og gjenvelger henne, til tross for skandalene:

  • Drevland ble sykmeldt i juni etter flere medieoppslag om hennes reise til Venezia på cruiseselskapet Vikings regning, som gudmor for skipet «Viking Star» som ble døpt i Vågen 17. mai.
  • I etterkant rotet ordføreren med faktaopplysninger om oppdraget, som førte til ytterligere kritikk.
  • Drevland forklarte at hun også er preget av at hennes advokatmann er dømt for grovt økonomisk underslag, grovt bedrageri og dokumentforfalskning. Odd Drevland skal sone en ubetinget fengselsstraff på to år og ti måneder.

Jeg har allerede møtt mange bergensere og fortalt dem at jeg savnet dem.

Trude Drevland, ordfører
Trude Drevland hadde sin første arbeidsdag etter sykemeldingen.

Går for fire nye år

Da NRK møtte Trude Drevland på NHH ville hun i utgangspunktet bare snakke om det konkrete jobboppdraget, og ikke om private spørsmål. Men hun ga likevel korte svar på disse spørsmålene.

– Hvordan tror du bergenserne vil ta imot deg?

– Jeg har allerede møtt mange bergensere og fortalt dem at jeg savnet dem.

I et intervju med Bergensavisen mandag røper bergensordføreren at de siste månedene har vært tøffe, men at hun nå ser frem til å kjempe for fire nye år som ordfører.

– Hva tror du om valgkampen?

– Jeg tror valgkampen blir gøy, det er alltid gøy med valgkamp, sier hun til NRK.

Legger seg flat

Trude Drevland har vært sykmeldt siden 5. juni. Uken etter ga hun en personlig redegjørelse på rådhuset for Viking Star-saken der hun ble fløyet i privatjet til Venezia og påspandert cruise. Denne handlingen tok ordføreren selvkritikk for den gang, og det gjør hun fortsatt.

– Jeg føler meg sikker på at bergenserne vil lage et regnestykke der totalen er viktigst, sier hun, og legger til:

– Det må være lov å trå feil, å vise sårbarhet og be om tilgivelse. Jeg har begått en dumhet, men politiet har slått fast at det ikke er gjort noe straffbart, sier hun til BA.

Hun er glad for støtten hun har fått fra bergensere og venner gjennom leserbrev, på gaten og hyggelige meldinger i sosiale medier.

– Jeg kjenner det som om jeg har vært gjennom en kvern. Jeg er blitt mer ydmyk og ettertenksom. Det er sikkert ikke skadelig, sier Trude Drevland til lokalavisen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås