NRK Meny
Normal

Bergensfirma inn i søket

Bergensselskapet Seabed AS skal delta i letingen etter det havarerte Air France-flyet som styrtet utenfor Brasil i juni i fjor.

Seabed Worker

Seabed Worker skal delta i søket etter Air France-flyet. Det er regnet at de skal søke i en til to måneder.

Foto: Seabed AS

Norske og amerikanske skip deltar i et nytt søk etter flyet som forsvant i Atlanteren for ni måneder siden. 228 mennesker omkom i ulykken, tre av dem fra Hordaland.

Flyet, en Airbus 330-203 var på vei fra Rio de Janeiro til Paris. Bergensselskapet Seabed deltar med et spesialutrustet skip «Seabed Worker». Det er allerede på plass, men søkene starter i begynnelsen av mars skriver selskapet i en pressemelding.

Air France flight 447

FLIGHT 447: Flyet forsvant over Atlanteren 1. juni 2009. 228 mennesker omkom.

Foto: AP

Ligger dypt

Under en omfattende leteaksjon i dagene etter at flyet forsvant, ble det funnet noen få vrakrester, men ingen svarte bokser som kunne fortelle noe om årsaken til ulykken.

Det antas at delene vil ligge på 3-4000 meters dyp, og det er en av grunnene til at bergensselskapet nå deltar. De har erfaring med å jobbe på store dyp.

– Vi er stolte av at BEA har valgt oss til denne utfordrende oppgaven, og at Seabed på denne måte vil kunne bidra til en oppklaring av denne tragiske flyulykken der 228 mennesker omkom, sier administrerende direktør Hans M. Gravdal i Seabed.

I arbeidet i Atlanterhavet skal firmaet blant annet bidra med fjernstyrte ubemannede miniubåter som kan brukes ned på 6000 meters dyp. Nå håper de at de kan bidra til at ferdskriver og taleregistrator fra flyet blir funnet.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.