Bergenser to slag unna Tiger Woods-nivå

I vinter gikk golftalentet en «uslåelig» runde. Natt til i går var Vetle Marøy (20) kun to slag unna en ny sensasjon.

Vetle Marøy på meland

REKORDGOLFER: Vetle Marøy ble kjendis i golfmiljøet både i USA og Norge da han gjorde både «hole-in-one» og en albatross på samme golfrunde før jul. Denne uken var han bare to slag fra å kvalifisere seg til en amerikansk proffturnering med 6,2 millioner dollar i premiepenger. Bildet er tatt under norgescupen på Meland golfklubb i 2012.

Foto: Bergen Golfklubb

20-åringen fra Bergen Golfklubb studerer for tiden på Odessa College i Texas, USA. På grunn av god innsats for skolelaget fikk han plass i kvalifiseringen til den gigantiske proffturneringen Valero Texas Open.

– Jeg må innrømme at jeg var litt nervøs, men samtidig hadde jeg jo ingenting å tape, sier Vetle Marøy.

Før jul ble den unge bergenseren en snakkis i golfmiljøet verden over da han gjorde både «hole-in-one» og en albatross på samme golfrunde.

Vetle Marøy i Texas

SENSASJON: Collegestudent Vetle Marøy fra Bergen var kun to slag fra å kvalifisere seg til hovedturneringen i helgens Valero Texas Open i USA.

Foto: Privat

Milliondryss

Norge har kun hatt én spiller på PGA-touren i golf, som er regnet som verdens tøffeste. Henrik Bjørnstad spilte der mellom 2006 og 2010.

På PGA spiller Tiger Woods, nåværende verdensener Rory McIlroy, Phil Mickelson, Henrik Stenson og andre verdensstjerner. McIlroy sopte inn 65 millioner kroner i pengepremier på PGA i fjor.

Marøy overrasket mange med en innledende 71-runde, ett slag under banens par. Dermed fikk han spille kvalik-finalen og brukte kun 69 slag på 18 hull.

– Fornøyd

Hadde collegestudenten brukt to slag færre hadde han fått plass i hovedrunden og kunnet kjempe om 50 millioner premiekroner.

Svenske Daniel Chopra, som har spilt inn 62 millioner kroner i karrieren, kapret en av de fire plassene med en 66-runde. Marøy delte tiendeplassen med sine 69.

– Det var spennende og litt annerledes. Jeg prøvde bare å spille normalt, og det gikk fint. 150-meterslag er like lange her som på college, sier Marøy til NRK.

Vetle Marøy jubel

TO REKORDHULL: Vetle Marøy ble kjendis i golfmiljøet både i USA og Norge da han gjorde både «hole-in-one» og en albatross på samme golfrunde før jul.

Foto: Privat

Proffdrømmen lever

Innsatsen gjør at bergenserens proffdrøm lever i beste velgående.

– Selv om jeg kom opp to slag kort av kvalgrensen til ukens PGA Tour, så fikk jeg bevist at jeg kan konkurrere mot spillere som Chopra. Jeg tror jeg kan klare å komme inn en annen gang og vet jeg får flere sjanser, sier Marøy.

Allerede som 11-åring gikk han ut i Bergensavisen og proklamerte at han skulle bli PGA-proff. Denne ukens bragd ble selvsagt behørig dekket av samme avis.

– Hvilke planer har du videre for golfkarrieren?

– Jeg har tre år igjen på skolen. Men det hadde ikke vært dumt å bli profesjonell når jeg er ferdig utdannet, sier karen som allerede har én collegepokal på hylla.