NRK Meny
Normal

Bergenser lagde filmmanus for stjerneregissør

Bjørn Olaf Johannessen ble fullstendig starstruck da han traff Wim Wenders i 2006. Først tre år senere turte bergenseren å sende ham et manus. Nå lager de film sammen.

Wim Wenders og Bjørn Olaf Johannessen

STARSTRUCK: Bjørn Olaf Johannessen fra Bergen hadde aldri trodd at han skulle jobbe med den verdenskjente regissøren Wim Wenders. Mandag kveld har filmen deres «Everything will be fine» Norgespremiere på filmfestivalen i Haugesund.

Foto: Donata Wenders

– Jeg har sett mange av filmene til Wim Wenders, men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle jobbe med han, sier manusforfatter Bjørn Olaf Johannessen.

Bergenseren traff den verdenskjente filmregissøren under Sundance Film Festival i USA i 2006.

Johannessen vant en manuskonkurranse med manuset til filmen «Nowhere Man» under filmfestivalen og Wenders satt i juryen.

– Jeg traff han og ble helt starstruck. Da vi skiltes spøkte jeg om han ville lese mitt neste manus, og jeg ba om å få e-postadressen hans.

Lite visste Johannessen at det ville bli starten på et samarbeid mellom de to.

Manus ble til film

– Tre år senere sendte jeg han et manus som jeg hadde jobbet med. Han likte det og ville lage film om det, sier Johannessen.

Nå er manuset blitt til filmen «Everything will be fine». Hovedrollene i filmen spilles av Hollywood-stjernene James Franco, Charlotte Gainsbourg og Rachel McAdams.

Filmen handler om forfatteren Tomas Eldan (James Franco), som sliter både med forholdet til kjæresten (Rachel McAdams) og det å skrive ferdig en ny bok. På en kjøretur etter en krangel med kjæresten skjer en dramatisk hendelse som snur opp ned på tilværelsen hans. I filmen følger vi Francos rollefigur over 12 år.

– Jeg er spent

Johannessen er opprinnelig er utdannet sivilingeniør, men har de siste årene levert manus til flere film og TV-produksjoner.

I Norge er han blant annet kjent for NRK-serien «Kampen for tilværelsen» som han har skrevet sammen med Erlend Loe og Per Schreiner.

Filmen «Everything will be fine» hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin i februrar og vises for første gang i Norge mandag kveld under filmfestivalen i Haugesund.

– Jeg er spent på å vise filmen for første gang foran et norsk publikum, sier Johannessen.

Filmen får ordinær kinopremiere over hele landet 20. november.