NRK Meny
Normal

– Varmer mitt hjerte at så mange stiller opp!

TORGALLMENNINGEN (NRK): Støttemarkering for Paris. – Dette er en tung dag for oss franskmenn, men det er godt å se at så mange nordmenn bryr seg!

Minnemarkering Bergen

VISER STØTTE: Klokken 14.00 søndag startet en støttemarkering ved Den blå steinen i Bergen sentrum, der folk legger ned blomster og tenner lys for å vise sin avsky mot terrorhandlingene i Paris.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

– Det er en veldig tung dag for oss, som helst har lyst å være nært våre landsmenn der hjemme i dag. Vi er glade for at nordmenn og resten av verden står sammen med oss. Det varmer mitt hjerte, sier talsperson Chloe Bezault til NRK.

Alliance Francaise ønsket å arrangere minnestunden søndag i solidaritet med ofrene for terrorangrepene. Det bor rundt 400 franskmenn i Bergen.

To organisasjoner står sammen om markeringen ved Den blå steinen, som startet klokken 14.00.

Minnemarkering i Bergen for Paris

MANGE DELTAR: Den franske alliansen i Bergen takker for støtten fra byen, Norge og resten av verden. – Vi er glade for at nordmenn og resten av verden står sammen med oss, sier talsperson Chloe Bezault til NRK.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

LES OGSÅ: Selger bokstavene til inntekt for terrorofre

Fordømmer terroren

Felles innvandrerråd deltar på markeringen, der hensikten er å vise støtte i forbindelse med terroren i Paris.

– Som muslim vil jeg ta avstand fra det som skjedde i Paris. Mitt ansvar er å stå opp mot terror, sier Nooshin Zaery.

Hele verden fordømmer terroren, trøster Paris:

NRK dekker denne, og flere lignende markeringer i dag:

14.00: Minnemarkering i Bergen.

16.15: Kondolanseprotokoll i Oslo. Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen skriver i protokollen i den franske ambassaden.

18.15: Minnegudstjeneste i Notre-Dame, Paris.

– Grusomt

Nooshin Zaery

INITIATIVTAKER: Nooshin Zaery.

Foto: Privat

Initiativtaker til «Sammen mot terror», Nooshin Zaery er selv perser og muslim og leder for Islamsk Dialog Norge. Hun håper så mange som mulig stiller opp.

– Jeg er muslim selv og får klump i magen. Jeg prøver å være en god muslim og skape et trygt samfunn, og så skjer dette! Jeg vil ikke være som dem, vil ikke at folk skal hate oss, sier Zaery til NRK.

5200 personer er til nå invitert via sosiale medier, og nærmere 500 personer har svart at de er interessert, eller skal helt sikkert, møte opp.

– Vi er sterkere om vi står sammen!

Minnemarkering på Torgallmenningen

VISER STØTTE: Fra hele verden strømmer det inn støtteerklæringer etter terroren i Paris. Klokken 14.00 blir det markeringer ved Den blå steinen i Bergen sentrum, der folk allerede har lagt ned blomster og tent de første lysene.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen

Dette sier invitasjonen

«Vi har natt til lørdag blitt vitne til at det har skjedd igjen; terror gjennomføres på vårt kontinent. Det er på tide å ikke bare se på dette, det er på tide å vise sin motstand og avsky for vold og terror!»

Du kan også vise din støtte ved å tenne et lys på NRKs minnesider.

Nyborg-damene viste sin støtte til Paris

VISER STØTTE: Fra hele verden strømmer det inn støtteerklæringer etter terroren i Paris. Damelaget til volleyballaget Nyborg viste ved hjelp av håndmalte symboler på hendene, sin sympati under gårsdagens eliteseriekamp. I ettermiddag blir det markeringer i Bergen sentrum.

Foto: Ellen Karoline Grønli
Markering i Moskva etter terrorangrepene i Paris

MASSIV STØTTE: Fra hele verden strømmer det inn støtteerklæringer etter terroren i Paris. I ettermiddag blir det støttemarkeringer i Bergen sentrum. Her ser du blomster og lys under en markering i Moskva lørdag kveld.

Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / Afp

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.