NRK Meny
Normal

Bergen har fått nye kjæledegger

Det er mange år siden jeg har sett 14 utvalgte menn blø for drakten slik det unge Brann-laget gjorde denne kjølige mars kvelden.

Brann-spillerne jubler

GLEDE OG LETTELSE: Håkon Opdal, Zsolt Korcsmár og Hassan El Fakiri klemmer etter seieren over Rosenborg.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det var fantastisk å se en fotrapp Carl-Erik Torp på midtbanen leke med fjorårets stjerneskudd i Eliteserien Markus Henriksen. Ved siden av seg hadde han en Rodolph Austin som gikk i krigen, holdt seg på beina og nøytraliserte en Per Ciljan Skjelbred som fikk svært eller ingenting til på en humpete gressmatte.

Guastavino sprudlet

Fremover på banen sprudlet Diego Guastavino – endelig så vi hvorfor Brann hentet ham over fjellet fra degraderte Lyn – urugyaneren er ikke lenger i skyggenes dal – han skinte med sitt overblikk, steg og finter – og når Branns «Usain Bolt», Kim Ojo , løp og kriget mot det svensk-danske forsvaret til mesterlaget fra Trondheim – ja, da var kvelden fullkommen.

Det var også betryggende å se at forsvaret til rødtrøyene hadde kontroll, ro og trygghet. Det lover godt for fortsettelsen.

LES OGSÅ: Holmviks store revansj

En ny æra

Jeg har tidligere sagt at Brann vil få en tøff sesong – og det er fortsatt ingen tvil om det – det vil svinge, men mot Rosenborg så vi en ny æra starte – spillere som trives sammen, lojale mot hverandre, som slåss sammen – de fremstår som et lag, som en helhet.

Borte er stjernenykkene og lønnsadelen – tilbake står unge sultne og talentfulle spillere som vil blø for Brann og gi tilbake til den 12 mann, som også blomstret – de viste engasjement, de viste kjærlighet til klubben i sitt hjerte – og dermed bidro de også til sjokkseieren. Det var ekte lidenskap.

Hvordan følge opp en drømmestart

Nå er serien i gang og Brann har fått en drømmestart. Dette var moro, dette var fantastisk, men det er nå alvoret starter og jobb nummer èn nå er å gjenskape innsatsen, spillet, gløden og troen i kamp etter kamp.

Klarer Rune Skarsfjord den arbeidsoppgaven, så vil det bli mange trivelige opplevelser denne sesongen.

Om 14 dager venter Lillestrøm på Åråsen – Kanarifuglene flyr høyt etter nedsablingen av Stabæk – Regner med at de røde og hvite har nullstilt seg før den kampen blåses i gang – hvis ikke lander vi med et brak.

Klarer Rune Skarsfjord å holde spillerne på tå hev resten av sesongen, eller var dette bare et blaff?

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik