NRK Meny
Normal

Dansk kvinne skal styre KODE

Karin Hindsbo fra Danmark blir ny direktør for kunstmuseene i Bergen, KODE. Hun overtar stillingen etter Erlend Høyersten.

Karen Hindsbo blir sjef i Bergen

NY SJEF: Karin Hindsbo i midten blir sjef for KODE, og tar over jobben til Erlend Høyersten (til venstre). Per Christian Foss, styreleder i KODE, til høyre.

Foto: Mette Anthun / NRK

Karin Hindsbo

SKAL LEDE KODE: Karin Hindsbo blir direktør for kunstmuseene i Bergen fra februar neste år.

Foto: KODE

Den nye direktøren for KODE ble presentert på en pressekonferanse i ettermiddag.

– Jeg er riktig glad for å være her. Jeg var syv timer forsinket til jobbintervjuet, men heldigvis gikk det bra, sier Karin Hindsbo, som i dag er direktør for Sørlandets Kunstmuseum.

Kommer fra jobb i Kristiansand

Hindsbo har siden januar 2012 vært direktør ved Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) i Kristiansand. Det er det samme museet som avtroppende direktør Erlend G. Høyersten kom ifra før han ble direktør i Bergen. Nå forlater han KODE for å bli direktør for Danmarks nest største kunstmuseum, Aros i Aarhus, og blir altså erstattet av en danske.

– Det blir fantastisk spennende å skulle lede en av Nordens største og mest markante museumskonstellasjoner. Selv om jeg forlater mine kolleger og Sørlandets Kunstmuseum med tungt hjerte, er jeg trygg på at de vil forvalte og videreutvikle museet på en best mulig måte, sier Karin Hindsbo.

Søkte ikke stillingen

Erlend G. Høyersten

GIR SEG: Erlend Høyersten sin etterfølger blir kjent i dag.

Foto: Frank Bremnes/NRK

Hindsbo søkte ikke på direktørstillingen og var selv overrasket da styreleder i Per- Kristian Foss i KODE henvendte seg til henne for å høre om hun kunne være interessert..

– Jeg har fulgt mye med på hva som skjer i Bergen og på KODE siden jeg kom til Norge og også før det. Det er tydelig at KODE har utviklet seg og er en markert og dedikert institusjon.

– Bergen har en ambisiøs kunstarena og jeg gleder meg utrolig mye til å bli en del av dette, sier den påtroppende KODE-direktøren, som legger til at hun ikke egentlig hadde planer om å flytte på seg.

– Jeg er utrolig glad i Sørlandets Kunstmuseum og Kristiansand by, men dette var rett og slett et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Hindsbo.

Fornøyd styreleder

Per-Kristian Foss

FORNØYD: Styreleder Per-Kristian Foss i KODE er sikker på at man har funnet rett person til å erstatte Erling Høyersten.

Foto: NRK

Styreleder Per-Kristian Foss er fornøyd med valget av ny KODE-direktør.

– Jeg mener vi har funnet en direktør som har den rette kombinasjon av ledererfaring, kunstfaglig bakgrunn, samt kreative og nyskapende egenskaper.

– Hun har også den rette motivasjonen for oppgavene som venter i KODE, sier Per-Kristian Foss.

Karin Hindsbo er utdannet Cand.mag. i kunsthistorie og idéhistorie. Allerede før hun begynte som direktør ved Sørlandets Kunstmuseum kunne hun vise til over ti års ledererfaring, blant annet fra Århus Kunstbygning hvor hun var kunstfaglig leder og Den frie Udstillingsbygning i København hvor hun var leder. Begge steder har samtidskunst med internasjonalt samarbeid vært sentralt.

Hindsbo tiltrer som direktør ved KODE i begynnelsen av februar neste år.

Danske Karin Hindsbo blir den nye direktøren for kunstmuseene i Bergen, KODE. 39-årigen blei headhunta til toppjobben.

Starter i jobben i februar.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik