NRK Meny
Normal

Slik havnet Bergen i Instagrams skrytevideo

En av verdens største bildetjenester lanserte nylig sin nyeste app, med Bergen sentral i skrytevideoen for millioner av brukere. – Jeg blir stolt, sier flyplassjefen.

Fløibanen brukt av Instagram

SKRYTEVIDEO: Denne kjente utsikten fra Bergen dukker plutselig opp i Instagrams lanseringsvideo for Hyperlapse. Det er ikke den eneste scenen fra Norge som blir brukt.

Foto: Instagram

Forrige uke kom Instagram med sin aller nyeste storsatsing. Appen Hyperlapse ble forrige uke lansert for flere hundre millioner brukere

Appen lar brukerne lage enkle timelapse-videoer, og stabiliserer bildet selv om man er i bevegelse. Da appen ble lansert for de mange millionene brukere, la Instagram ut sin egen skrytevideo.

Og blant klippene i videoen dukker scener fra Bergen opp flere ganger. Traileren starter med et Norwegian-fly som tar av på Flesland, før en tur med Fløibanen over et Bergen i solskinn dukker opp litt senere.

Instagram-ansatt på ferie

Faktisk utgjør Bergen to av elleve innslag i timelapse-lanseringen for Hyperlapse.

Instagram har 200 millioner aktive månedlige brukere, og hver dag legges det ut over 60 millioner bilder.

NRK har vært i kontakt med Instagram, som forklarer hvordan Bergen ble så sentral i deres store nysatsing. Og det virker som det kanskje er noe tilfeldig.

– Ja, det stemmer at vi har brukt Bergen en del. Dette ble filmet da en ansatt fra Instagrams kontor i California var på ferie i Norge, sier pressesjef Will Guyatt i Instagram til NRK.

Se videoen her:

– Gjør meg stolt

– Dette er selvfølgelig noe man blir stolt av, når Bergen blir så sentral. Instagram er gigantisk, så dette er gøy, sier flyplassjef Aslak Sverdrup på Bergen lufthavn Flesland.

Bergen lufthavn innflygingen

STARTER SLIK: Åpningssekvensen i traileren er fra innflygingen til Bergen lufthavn Flesland. – Dette er gøy, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup.

Foto: Instagram

Når han får se videoen kjenner han seg raskt igjen i åpningssekvensen, der et Norwegian-fly tar av fra Flesland, med solnedgang og øyene vest for Bergen som bakgrunn.

– Det er kjempestilig, med et flott lys og tatt rett over vingen, sier Sverdrup.

– Vi vet jo at innflygingen til Bergen er vakker. Den har av flere blitt beskrevet blant verdens vakreste. Da er det også veldig hyggelig at Instagram velger ut oss på denne måten.

Også flere på Twitter har fått med seg Bergens opptreden i verdenslanseringen:

Laster Twitter-innhold

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås