NRK Meny
Normal

Ber om tverrpolitisk samarbeid i Bergen for å få ned biltrafikken

Harald Schjelderup (Ap) maner til forsoning i bergenspolitikken. – Konflikter og fastlåste posisjoner preger situasjonen. Nå må vi komme oss videre, sier han.

Harald Schjelderup

BER OM FRED: Harald Schjelderup vil ha samarbeid mellom det borgerlige byrådet og opposisjonen.

Foto: NRK

Arbeiderpartiets gruppeleder i Bergen har derfor sendt brev til byrådsleder Monica Mæland (H), hvor han ber om at det borgerlige flertallet forhandler med opposisjonen for å sikre bred tverrpolitisk enighet om gode, langsiktige løsninger.

– Bergen og bergensområdet har store utfordringer knyttet til bilkøer, dårlig kollektivtilbud og giftig luft om vinteren. Da må vi spørre oss om vi har et godt nok samarbeidsklima for å løse disse utfordringene på lang sikt, sier Schjelderup til NRK.no.

– Beredt til å forhandle

Monica Mæland valg 2011

FORNØYD: Byrådsleder Monica Mæland sier til BT at hun har vært fornøyd med dialogen med Ap.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Selv mener han svaret er et soleklart «nei». Ap-lederen mener både byen og næringslivet vil tjene på at opposisjonen blir invitert med i diskusjonen om hvordan utfordringene best kan løses.

– Vi er beredt til å forhandle. Men da må det være reelle forhandlinger, hvor begge parter gir og tar, sier Schjelderup.

Han mener byrådets tiltakspakke for få ned biltrafikken ikke er god nok, og mener et bredt politisk samarbeid vil slå positivt ut for alle parter.

– Sjansen for å få utløst en halv milliard i belønningsmidler fra staten til kollektivtrafikken i Bergen vil være mye bedre dersom høyresiden inviterer oss til et samarbeid, sier Schjelderup.'

Tiltakspakken skal vedtas av byrådet kommende torsdag og Schjelderup vil at også bystyret får behandle saken.

Mæland fornøyd med klimaet

Byrådsleder Monica Mæland sier til Bergens Tidende i dag at hun ikke kjenner seg igjen i Schjelderups beskrivelse av den politiske situasjonen i byen.

– Jeg opplevde at vi fra sak til sak hadde et konstruktivt samarbeid med Ruth Grung og Terje Ohnstad, som leder Arbeiderpartiets bystyregruppe i forrige periode. Det håper jeg å få med den nye gruppeledelsen i Arbeiderpartiet også, sier hun til avisen.

Siste video

En stor delegasjon fra Belgia besøkte Troll A-plattformen. Landet skal fase ut atomkraft og ønsker å erstatte den med gass fra Norge.
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Brannvesenet melder om svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet.