Ber om hjelp til søket etter Fredrik (19)

18 dager har gått siden 19 år gamle Fredrik Johannessen Lie forsvant. Mens politiet har stanset søkene midlertidig, har en privat gruppe fortsatt å lete. Nå ber de om hjelp.

søk

SØK: Store mannskap har vært med i søket etter Fredrik Johannessen Lie. Da politiet midlertidig stoppet søkene, fortsatte familien og frivillige et privat søk. Foto: Arkiv.

Foto: NRK

Tidlig på morgenen første nyttårsdag, kjørte to unge menn seg fast i hver sin bil på Sotra. De stakk deretter fra stedet. Den ene meldte seg til politiet. Den da 18 år gamle Fredrik Johannessen Lie ble aldri funnet.

Store grupper på inntil 200 mann var ute i søket. En redningsskøyte lette på vann, frivillige gikk manngard. De få sporene politiet fant, førte til sjøen.

De avsluttet søkene midlertidig, men tirsdag 20. januar vil politiet gjøre noen nye søke på vann.

LES OGSÅ: Savnedes mor: – Vi har det helt jævlig

savnet

SAVNET: Fredrik Johannessen Lie har vært savnet siden første nyttårsdag.

Foto: POLITIET

Frivillig gruppe

En privat gruppe har fortsatt søket mens politiet har avventet. De har blant annet hatt fem båter på vannet.

– Vi fikk så mange frivillige som ville hjelpe, og tenkte at vi måtte bruke denne ressursen, sier Raymond Marcussen.

Marcussen er en venn av familien og har vært aktiv i organiseringen av søket.

– Vi har gått manngard i området, så godt det lar seg gjøre, sier Marcussen.

LES OGSÅ: Nye søk etter sakna 18-åring i dag

Bruker GPS på mobilen

Uten søkeutstyret til Politiet og Hjelpekorpset, har de funnet sine egne løsninger for å kartlegge søket. De bruker GPS-funksjonen på mobiltelefonene.

– De frivillige har lært seg til å bruke GPS-tracking. Vi må være mest mulig effektive, når vi har hatt oddsen imot oss med været, sier Marcussen.

Ekstremværet «Nina» skapte store problemer for søkegruppen.

– Uten GPS-funksjonen hadde vi like godt kunne peke med fingeren ut i luften og si at der har vi vært. GPS og rapporter gjør at vi har godt dokumentert hva som har blitt gjort.

Ber om hjelp

Eiere som har søkt igjennom sin egen tomt, har også sendt inn gårdsnummer og GPS-posisjon. Nå ønsker de hjelp fra flere som vil bidra. Både til søk på land, i båt, og i kajakk.

– Kajakkpadlere kommer veldig tett på og har et perspektiv vi ikke kan få med båt. Det hadde vært veldig fint om noen meldte seg, eller kunne sende oss en GPS-tracking av ruten deres, sier Johannessen.

All kontakt vil de ha på kartlogg@gmail.com.

– Jeg kan ikke svare på hvor lenge vi vil søke, vi ønsker jo å finne ham, sier Marcussen.