NRK Meny
Normal

Politiet ber om tips i jakten på raner

Politiet i Bergen leter etter en mann som har stjålet og truet til seg penger fra to bensinstasjoner onsdag kveld. I det ene tilfellet viftet raneren med våpen og stakk av med et pengebeløp, opplyser politiet.

Ran ved Esso bensinstasjon i Loddefjord, Bergen

RANET: Denne bensinstasjonen i Loddefjord i Bergen vest ble ranet onsdag kveld. Gjerningsmannen skal ha viftet med et våpen før han stakk av med et ukjent pengebeløp.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Torsdag morgen er politiet fremdeles på jakt etter en mann som ranet to bensinstasjoner i Bergen sent onsdag kveld. De føler seg nå sikre på at det var samme gjerningsmann.

– Ut ifra overvåkningsbilder har vi en nærmere beskrivelse av mannens klesdrakt. Han har en sort, halvlang boblejakke med et markert grønt parti på ryggen oppe ved skuldrene. Jakken har skarpe grønne glidelåser både foran og på lommene, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt til NRK torsdag morgen.

Politiet ber nå om hjelp dersom noen kan ha sett mannen, etter to ran på bensinstasjoner i Bergen vest.

– Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha observert denne mannen i det aktuelle tidsrommet i går kveld.

– Viftet med våpen

– Vi fikk melding om det første ranet på en Esso bensinstasjon i Loddefjord, klokken 22.32. Klokken 22.48 kom det melding om at raneren viftet med våpen, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt til NRK.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Raneren skal ifølge Myrtvedt ha fått med seg et ukjent pengebeløp før han stakk av fra stedet. Politipatruljer leter nå etter mannen.

Det er ikke kjent hvilket våpen raneren viftet med.

– I de tilfellene det ikke er snakk om skytevåpen pleier vi å få opplyst dette. De ansatte sa bare at raneren viftet med et «våpen», så vi oppfatter det som skytevåpen, forklarer Myrtvedt.

– Selvsagt traumatisk

Ifølge Essos distriktsleder Rune Midtun Borgerød skal det etter forholdene stå bra til med dem som var på jobb på de to bensinstasjonene.

– Jeg har vært der nede og fulgt opp, og vi har også avtale med et ettervernsfirma som skal støtte opp. Det er selvsagt en traumatisk opplevelse, og uansett om en blir truet på den ene eller den andre måten har en behov for å prate om ting, sier han.

Utover det ønsker han ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

Rastahår og mørke briller

Den antatte gjerningsmannen beskrives som å være cirka 170–180 cm høy. Han var iført svarte vingeklær, mulig boblejakke og boblebukse. Han hadde svart rastahår og mørke briller, melder politiet på Twitter.

Kort tid etter ranet i Loddefjord kom det inn melding om et nytt ran av en bensinstasjon. Politiet jobber ut ifra at det er snakk om én gjerningsmann.

Det andre ranet ble også begått på en Esso-stasjon som ligger fem–seks kilometer unna.

Klokken 01.15 var fortsatt ingen pågrepet.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo