Ber om elleve års fengsel for brødredrap

Påtalemyndigheten la i dag ned påstand om elleve års fengsel for 24-åringen som er tiltalt å ha knivdrept sin egen bror.

Knivdrap i Åsane

DREPT FORAN MOR OG KJÆRESTE: De to brødrene røk i tottene på hverandre hjemme i morens hus, hvor de da begge bodde. Både brødrenes mor og offerets kjæreste ble vitner til drapet.

Foto: Remi Boe Presttun

Statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes kalte det hele en «tragisk sak under tragiske omstendigheter» da han holdt sin avslutningsprosedyre i Bergen tingrett onsdag, skriver Bergenavisen.

I retten og i politiavhør har 24-åringen hevdet at han aldri hadde til hensikt å ta livet av broren under krangelen. Påtalemyndigheten mener 24-åringen stakk med vilje og måtte være klar over faren ved knivstikk i brystregionen.

Den avdøde 27-åringen døde av blødninger fra knivstikk i hjertet . I tillegg ble han stukket i skulderen. Bakgrunnen for krangelen som endte så tragisk, skal ha vært en konflikt mellom de to brødrene.

Senere i dag vil mannens forsvarer, advokat Jon Christian Elden, holde sin avslutningsprosedyre. Rettssaken avsluttes i dag.

LES MER: Mann (27) knivdrept i Bergen i natt | 24-åringen tilstår drapet på storebroren