NRK Meny
Normal

Ber folk om å melde seg

Politiet i Os ber folk som har vært i sentrum mellom klokken 20.30 og 22.30 om å melde seg.

Gamleheimshagen

I endeleiligheten i omsorgsboligene her på Gamleheimshagen ble Hilda Feste funnet drept.

Foto: Thomas Hellum / NRK

Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter drapet på 98 år gamle Hilda Feste. Hun ble funnet drept i sin egen omsorgsbolig sent søndag kveld. NRK.no er også kjent med at 98-åringen skal ha vært utsatt for et seksuelt overgrep. Dette ble først meldt av Bergens Tidende onsdag morgen.

– Det er ingenting nytt å melde i etterforskningen. Etterforskningen fortsetter for fullt, slik den har gjort fra starten av, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

– Etterforsker bredt og åpent

På spørsmål om politiet jakter på en seksualforbryter, svarer han slik.

– Vi etterforsker bredt og åpent. Vi har ikke låst oss i noen spesiell retning.

Politiadvokaten vil ikke kommentere opplysningene om at 98-åringen er blitt seksuelt misbrukt.

– Jeg registrerer at noen medier skriver dette. Akkurat de opplysningene som knytter seg til åstedet, og i kort tid etter det, vil vi av etterforskningsmessige hensyn, ikke kommentere. Vi forholder oss til den midlertidige obduksjonsrapporten, som ikke hevder det enkelte medier hevder, sier Onarheim.

Etter det NRK.no kjenner til, skal den foreløpige obduksjonsrapporten først og fremst ha tatt for seg dødsårsaken. Flere DNA-prøver er sendt til Folkehelseinstituttet for analyser, og politiet venter nå på resultatene av disse. Foreløpig er det derfor uvisst om gjerningsmannen har lagt igjen DNA-spor. Den endelige obduksjonsrapporten vil først foreligge om flere uker.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim

Asbjørn Onarheim.

Foto: Inger Åse Skage / NRK

Har bare grovt signalement

En mann skal ha blitt observert i leiligheten til Feste. Eneste signalement på denne mannen er at han skal være mellom 30 og 40 år.
– Vi har et grovt signalement. Noe mer enn det har vi ikke, sier Onarheim til NRK.

Politiadvokaten ber alle som befant seg ute i Os sentrum mellom 20.30 og 22.30, om å melde seg.
– Vi vil ha kontakt med alle, uavhengig om de har observert noe de mener er av betydning, eller ei. Dette gjør vi for å kartlegge bevegelsene i og rundt området på drapstidspunktet, for å å en oversikt over hvem som har vært ute.

Vil kartlegge folk og elektroniske spor

Tidligere har politiet bedt om tips, men nå vil de altså komme i kontakt med alle som har vært i området. De jobber også med å sjekke ut trafikkdata og overvåkningsbilder.
– Vi er tidlig i etterforskningen, men all form for elektroniske spor og opplysninger i tilknytning til mobilbruk osv, vil selvsagt bli innhentet.

Ifølge bt.no, skal flere kvinner i Os ha meldt fra om en kikker som skal ha plaget dem, blant annet ved å stå utenfor vinduene deres, sende meldinger og banke på.
– Jeg er kjent med at det eksisterer en slik sak, men jeg kan ikke si noe annet enn at vi etterforsker bredt, sier Onarheim til NRK.


Politiet i Os kan kontaktes på telefonnummer 02800.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik