NRK Meny
Normal

Bensinstasjon på Voss ranet av maskerte menn

Fire menn truet betjeningen med kniv og revolver i firetiden i natt. – Hovedmannen snakket bergensdialekt, forteller politiet.

Fire maskerte menn truet til seg penger fra YX-stasjonen i Strandavegen natt til fredag.

STAKK AV TIL FOTS: De fire gjerningsmennene forsvant til fots i retning jernbanestasjonen på Voss etter ranet. FOTO/VIDEO: Arne Hofseth

Det sjette kiosk- og bensinstasjonranet på én måned i Hordaland politidistrikt skjedde i natt på YX-stasjonen i Strandavegen i Voss sentrum. Politiet ble varslet klokken 04.18 i natt av betjeningen.

«Ta det med ro, så går dette fort»

– Fire personer kom inn på bensinstasjonen, alle var iført finlandshetter. Tre av dem viste frem kniv, mens den fjerde hadde en sølvfarget revolverlignende gjenstand, sier operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt til NRK.

Mannen med revolveren var den eneste som snakket under ranet. Han skal også ha åpnet magasinet og vist frem patronene for å bevise at våpenet var ekte, ifølge bt.no.

– Han snakket bergensdialekt og sa: «Ta det med ro, så går dette fort», før han ba den ansatte åpne kassen, sier Kronen.

Bensinstasjon ranet på Voss

SOKKER PÅ SKOENE: Minst tre av de fire ranerne hadde sokker utenpå skoene under ranet.

Foto: Arne Hofseth

Forsvant til fots

Politiet har ikke fått full oversikt over hva eller hvor mye gjerningsmennene har fått med seg. Ingen kom til skade under ranet. De fire forlot stedet til fots og gikk i retning en fotgjengerundergang mot jernbanestasjonen.

– Lokalt politi kom kjapt til stedet. Vi har også sendt ytterligere patruljer dit, blant annet hundepatrulje, sier Kronen.

Ved halv åtte-tiden fredag morgen var ingen pågrepet. Politiet har varslet NSB og sjekker alle togene som er innom Voss stasjon i morgentimene.

Hadde sokkene utenpå skoene

Ifølge Kronen ser politiet foreløpig ikke noen sammenheng mellom nattens ran og de fem som har vært i Bergen siste måneden.

Politiet har gått ut med følgende beskrivelse av ranerne:

  1. Ca. 180 cm høy, iført grå bukse og jakke, med sokkene utenpå skoene
  2. Ca. 175 cm høy, iført beige boblejakke og sort bukse
  3. Ca. 165 cm høy, iført sort jakke, brun bukse, med sokkene utenpå skoene
  4. Ca. 165 cm høy, iført sort boblejakke, sort bukse og sokkene utenpå skoene

– Noen tanker om hvorfor ranerne hadde sokkene utenpå skoene?

– Vi vet jo ikke hva tanken bak er, men det er nærliggende å tenke at det er et forsøk på å gjøre det vanskelig å følge sporene deres, sier Kronen.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik