NRK Meny
Normal

Bedre sex på én måned

Stadig kritikk og kjefting skader samlivet mer enn du tror. Men bare små grep kan gi ny sus i serken. Her er oppskriften.

sex, samliv
Foto: lev dolgachov

– Et av de største problemene i parforhold i dag, er at den ene parten går rundt med en kronisk utilfredshet over den andre parten. Tilstanden bedres heller ikke hvis den andre parten anstrenger seg for å tilfredsstille sin partner, sier sexolog Joan Ørting til danske Ekstrabladet.

Erotikken blir lidende når partene i forholdet enten blir for opptatt av å kritisere, eller å prøve å leve opp til den andres forventninger. Ørting mener det er den kritiserende part som må vise ansvar for å få gnisten tilbake.

Gi fred, høst sex

– I stedet for å finne fem feil, tar du en dag av gangen, hvor du sier til deg selv at du ikke vil finne feil på eller kritisere din partner. Ikke fortell den andre om prosjektet ditt, sier sexologen.

Effekten skal være fenomenal, dersom man er tålmodig og kjører den positive stilen en god stund.

– Etter en måned, hvor den andre føler seg virkelig verdsatt, vil vedkommende føle seg nyforelsket igjen, og dere vil ha mye mer og mye bedre sex, sier Ørting.

Tillit og ansvar er sexy

Vil man sikre seg positiv utvilkling på soverommet, er det enda flere triks man kan bruke. Sexologen hevder erklært tillit og ansvar er sexy.

– Overlat noe av styringen til den andre. La han eller henne for eksempel styre økonomien. Det kan godt være at en regning blir glemt, men det dør man ikke av. Til gjengjeld dør forelskelsen og gleden, hvis man ikke har tillit til hverandre, sier Ørting.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik