NRK Meny
Normal

– Grep babyen og flyktet fra flammene

MICHAEL KROHNS GATE (NRK): – Jeg har ventet på at dette skulle skje, sier Andrej Pasecnik (34). Han flyktet fra brannen i en bygård i Bergen sammen med konen og deres fire uker gamle baby.

Brannen i Michael Krohns gate

RØMTE FRA HUSET: En av dem som opplevde dramaet på nært hold var 34-årige Andrej Pasecnik, som måtte rømme fra boligblokken sammen med konen og deres nyfødte baby. Her snakker han med en helsearbeider ute på gaten.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

– Jeg så åpne flammer i naboleiligheten. Da grep jeg babyen og løp ned trappen sammen med min kone, forteller Andrej Pasecnik.

18 personer fordelt på tre bygårder ble evakuert. Fem personer ble kjørt til legevakten for sjekk etter brannen i boligkomplekset i Michael Krohns gate torsdag ettermiddag.

Ingen personer skal ha kommet alvorlig til skade. Tre brannstasjoner rykket ut til brannen, som ble meldt slokket klokken 14.52.

LES OGSÅ: En baby og fire voksne til sykehus og legevakt

Brannen i Michael Krohns gate

FULL ALARM: Store styrker fra brannvesen, helse og politi rykket ut etter melding om storbrannen i Michael Krohns gate. 18 personer ble evakuert og fem person kjørt til legevakten for sjekk.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Måtte løpe ut

Boligblokken der brannen startet huser mange sosialklienter, noen av dem tungt belastet. For to år siden skjedde det et drap i samme kvartal som brannen nå startet.

En av dem som opplevde dramaet på nært hold var 34-årige Pasecnik. NRK treffer ham gående på gaten med et pledd rund overkroppen, dyttende på en tom barnevogn.

– Min kone og barnet er hos legen og skal undersøkes for mulige røykskader. Nå skal jeg dra og besøke dem, det er min eneste plan nå, sier han, og ringer i mobiltelefonen.

Pasecnik har jobbet i Bergen i to år, og bodd i Norge i litt over seks.

For to og et halvt år siden ble kameraten til min far drept her.

Ifølge naboer har det vært en rekke brannalarmer og politiutrykninger til adressen.

– Not a good place to live, forklarer Pasecnik på engelsk, og legger til at han ikke er særlig overrasket over at dette kunne skje.

Brannen i Michael Krohns gate

REDDET UT FAREN: Roger Hansen reddet sin far ut av den brennende blokken.

Foto: Eivind Pettersen / NRK

LES OGSÅ: Mann drepen i knivdrama i Bergen

LES OGSÅ: Dømt til 11 års fengsel for drap på kameraten

Tungt belastet strøk

Overrasket er heller ikke Roger Hansen, som var på besøk hos sin 64 år gamle far da han kjente røyklukt og hørte brannalarmen.

– Folk kom løpende, og alarmen er ganske intens. Det første jeg tenkte på var å få min far ut, som bor i første etasje. Brannen startet i tredje. Han er dårlig til bens og har skral helse. Jeg fikk ham ut og i sikkerhet, sier han.

Brannen i Michael Krohns gate

OPPSUMMERER SKADENE: Innsatsleder Dag Olav Sætre blir intervjuet av BT.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Må flytte på hotell

– Mange av beboerne er tungt belastet. Problemet er at brannalarmen går i hele huset nesten daglig, og det tar ofte 20 minutter før Securitas kommer og stenger den av. Nå som det var alvor var det sikkert mange som ikke brydde seg, og trodde det var falsk alarm. Jeg håper alle kom seg ut.

– Hva vil skje med din far nå?

– Hadde jeg funnet et annet bosted til ham skulle jeg flyttet ham for lenge siden. Dette er ikke noen trygg plass å bo, dørene er lette å bryte seg inn gjennom. For to og et halvt år siden ble kameraten til min far drept her. Nå blir det sikkert noen døgn på hotell. Huset er gammelt og har brann- og røykskader, sier Roger Hansen.

Uavklart brannårsak

Politiets innsatsleder Dag Olav Sætre i Hordaland politidistrikt forteller at brannen nå er slokket og vil bli etterforsket.

– Brannvesenet rykket ut med store mannskaper, tok seg inn i den aktuelle leiligheten og slokket flammene. Det var mye røyk og vi stengte gaten og evakuerte området. Noen beboere må vi nå finne annen bolig til. Brannårsaken er det altfor tidlig å si noe om, sier polititalsmannen.

Brannen i Michael Krohns gate

STORBRANN: Mannskaper fra tre stasjoner rykket ut, opplyser brigadeleder Bjørn Næss.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK
Laster Twitter-innhold

Laster Twitter-innhold

Lavblokk evakuert etter brann. En baby og fem andre personer til legevakt og sykehus med lettere skader.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås