NRK Meny
Normal

Barnevernet ble avvist av politiet

Barnevernet på Askøy reagerer kraftig etter at en 15-åringen som er siktet for en trusselvideo satt 6 timer i avhør uten verge eller forsvarer.

Erdal ungdomsskole
Foto: NRK

Lensmann Odd Dahle i Askøy uttalte dette tidligere i dag:

- Det er riktig at det første avhøret som ble gjort var det ikke noen voksne verger tilstede. Barnevernet kunne ikke være tilstede og faren til gutten sa at det var ok at 15-åringen ble avhørt uten verge tilstede, sier Dahle.

15-åring satt i avhør uten forsvarer

Tilbød seg å bistå gutten

Men ifølge leder i barnevernet i Askøy kommune, Gro Kyte, ringte de politiet og tilbød seg å bistå gutten.

- Jeg synes det er veldig beklagelig hvis han i ettertid ikke har følt seg ivaretatt. Da vi var i dialog med politiet, og tilbød vår bistand, opplyste de at avhørene gikk greit, og at det var klarert med far til gutten at det var greit at han satt der alene, forteller hun.

Gutten er under oppfølging av barnevernet, og Kyte mener det var galt av politiet å avhøre 15-åringen uten at han hadde med seg foreldre, verge eller andre voksne.

- Vi tilbød oss å stille med en representant fra barnevernstjenesten, eller noen andre som gutten kunne ha tillit til, forteller Kyte. 

- Forsvarlig at han satt alene

Lensmann Odd Dahle var ikke selv med i avhørene, men han bekrefter at det var en dialog mellom etterforsker og en fra barnevernet. 

- Konklusjonen etter denne dialogen var at avhøret skulle bli tatt uten noen til stede, forteller han.

- Synes du dette er greit?

- Ja slik som situasjonen var, så mente vi at det var forsvarlig, sier Dahle.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik