NRK Meny
Normal

Barn fant cannabisplanter i skogen

Under sankthansfeiringen oppdaget barna flere planter som ikke passet helt inn i skogen. – Ikke første gang vi opplever dette, sier politiet.

Cannabis funnet i skogen

I TUROMRÅDE: Barnefamiliene kom over denne og flere andre planter – midt i det idylliske turområdet på Halsnøy i Kvinnherad.

Foto: Elisabeth Berg Hass / Kvinnheringen

Det var mandag kveld under sankthansfeiringen på Halsnøy i Kvinnherad at flere barnefamilier kom over det litt spesielle funnet.

I et turområde i skogen var det barna som først oppdaget tre planter i potter, som definitivt ikke var en del av den naturlige faunaen på øya. Det skriver lokalavisen Kvinnheringen i dag.

– Barna lekte i skogen og kom over disse plantene som de selvsagt ikke visste hva var. De viste funnet til oss voksne, og det er var en ekkel opplevelse, forteller en av dem som var på stedet til avisen.

Nær boligområde

– Vi kjente den karakteristiske lukten av plantene og skjønte raskt at det måtte være cannabisplanter, sier finnerne, som ønsker å være anonyme.

Cannabis funnet i turomåde

– EKKELT: – Det var en ekkel opplevelse, forteller barnefamiliene som fant plantene til Kvinnheringen.

Foto: Elisabeth Berg Hass / Kvinnheringen

Politiet fikk meldingen tirsdag. Samme dag dro de til stedet – og funnet var ikke til å ta feil av, forteller Sigurd Børve ved Kvinnherad lensmannskontor.

– Der kom vi over flere planter som tydelig var satt ut i skogen. Det er stor grunn til å tro at dette er cannabisplanter, sier Børve til NRK.

Stedet plantene ble funnet på er like ved et boligområde.

– I dag kan vi ikke knytte dette til noen bestemt person. Men det vil vi jobbe videre med å prøve å finne ut av, sier Børve.

Ikke uvanlig i Kvinnherad

Plantene vil nå bli sendt til Kripos i Oslo, der de blir destruert på rutinemessig vis.

– Det er ikke første gang vi opplever noe slikt. Det mest vanlige er at man finner slikt innendørs, men det er heller ikke uvanlig at vi oppdager steder der folk har plantet utendørs, sier Børve.

Han sier politiet vil vurderer hvor mye ressurser de skal bruke på saken, men at omfanget av funnet er lite.

– Det er veldig ubehagelig å tenke på at det var ungen som fant dette, sier finnerne.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik