Bari: - Det fins ingen bankgaranti

Den italienske klubben skylder Brann 14 millioner for Erik Huseklepp, men gjør ikke opp for seg. I dag slapp klubben bomben.

Erik Huseklepp

OMSTRIDT: Erik Huseklepp har gjort sine saker forholdsvis bra i Italia, men hittil har Brann ikke sett snurten av pengene for spissen.

Foto: Donato Fasano / Ap

- Det har ikke vært noen bankgaranti. Det er et kredittbrev fra Bancapulia. Banken sa at de kunne være disponibel for å skrive ut en garanti, men så ble det aldri noe av. Det var ikke nødvendig. Vi trodde i hvert fall at det ikke var nødvendig når Brann var lovet betaling, sier klubbdirektør Claudio Garzelli til TV 2 Sporten.

- Skulle kun overføre pengene

Innrømmelsen kommer etter at kanalen har vært i kontakt med markedssjef Paolo Tavano i banken Bancapulia, som avkreftet Baris tidligere opplysninger om at banken har garantert for hele overgangssummen.

Avtalen har i stedet vært å stå for selve transaksjonen når Bari hadde pengene til Brann, hevder Tavano.

Den påståtte bankgarantien har vært Branns halmstrå i forhold til et oppgjør for landslagsspissen, som forlot rødtrøyene i januar og har spilt hele vårsesongen for bunnlaget i Serie A.

Krever Huseklepp i retur

Roald Bruun-Hanssen og Rune Skarsfjord har brukt stadig sterkere ord om Baris oppførsel i saken etter hvert som tiden har gått, og sistnevnte omtaler overgangen som et « tyveri ». Klubben har koplet inn FIFA og krever nå å få Huseklepp tilbake til bergen og Brann.

LES OGSÅ: Krever pengene eller Huseklepp