Luftrommet er åpent...

...men på Flesland går bare et fåtall avganger. - Vi legger puslespillet nå, sier ledelsen.

Avganger fra Flesland
Foto: Skjermdump fra Avinor

Selv om luftrommet over Norge åpnet mandag går flytrafikken til og fra Norges nest største by langt i fra på skinner. Onsdag morgen var startproblemene store på Bergen Lufthavn Flesland.

- Akkurat nå har vi en del mannskaper og fly som ikke er kommet inn til Bergen. De sitter fast andre steder på grunn av de uregelmessighetene vi har hatt den siste uken, forklarer vaktsjef i SAS på Flesland, Terje Skavhellen.

- Tar dessverre noen timer

Vaktsjefen anslår at det vil ta noen timer å få trafikken på skinner igjen.

SJEKK DITT FLY HER!

- Nå må vi starte opp så fort vi kan med det som er mulig å få tak i. Det gjør vi nå, men det tar dessverre noen timer å få posisjonert både fly og mannskap slik at vi kan komme skikkelig igang. I ettermiddag er vi sannsynligvis igang for fult igjen, tror SAS-vaktsjefen.

Legger puslespill

Terminalsjef Alf Sognefest regner også med at onsdagen går med til å få lagt puslespillet.

- Grunnen til at flere fly er innstilt er logistikken rundt mannskapsbytte og flybytte. Nå har vi hatt et lengre opphold som gjør at den logistikken ikke er helt oppe og går. Men når de store flyplassene som vi har forbindelser med er igang igjen, da vil vi også få orden i våre flyavganger, lover Sognefest.

- Følg med

Terminalsjefen vil ikke være med på at konflikten med pilotene også innvirker til innstillinger.

- Det er et tema som drøftes, men regner ikke med at det skal påvirke flytrafikken. Den diskusjonen tar vi på kammerset, sier Sognefest.

- Hva skal passasjerer som har planer om å fly gjøre i dag?

- De skal ta kontakt med flyselskapene og følge med på nettsidene våre, og begynne å regne med at fly blir det beste fremkomstmiddelet igjen. Vi skal gjøre alt vi kan for å få på plass det gode omdømmet vi har hatt til nå, sier terminalsjefen på Bergen Lufthavn Flesland.