NRK Meny
Normal

Ukjent person banket på hos Hildas nabo

Kort tid før drapet skal en ukjent person ha banket på hos en av naboene til Hilda Feste.

Gamleheimshagen

En av naboene til Hilda Feste skal ha fått en ukjent person på døren, kort tid før Feste ble drept.

Foto: Thomas Hellum / NRK

Bergens Tidende skriver at den kvinnelige naboen fortalte politiet om den skremmende opplevelsen, dagen etter drapet på sin 98 år gamle nabo. Politiet gikk fra dør til dør hos naboene i eldreboligere i Gamleheimshagen dagen etter drapet.

Den eldre nabokvinnen skal ha forklart at det banket på døren hennes i 20-tiden. Hun lot være å åpne døren fordi hun ikke ventet besøk i mørket. BT skriver at kvinnen ikke regnet med at det var hjemmehjelpen som stod på døren, fordi hun hadde vært der tidligere på dagen, og har egen nøkkel for å låse seg inn.

Så ikke personen

Kvinnen skal ikke ha sett personen som stod utenfor, og har forklart at dette er et tidspunkt hun ikke pleier å få besøk på.
– Jeg vil ikke kommentere eller gi vurderinger av ulike forklaringer, men det er av stor betydning å få brakt på det rene hva som har skjedd, sier politiadvokat Ørjan Ogne til Bergens Tidende.

Avisen har snakket med flere naboer i Gamleheimshagen. Ingen av dem skal ha opplevd noe lignende.

Fortsatt ingen mistenkte

Politiet står fremdeles uten mistenkte etter drapet på Hilda Feste. Politiet har fortsatt ikke fått svar på prøvene som er tatt på åstedet. De vet derfor foreløpig ikke om de har noe DNA å gå etter. Massetestingen av menn i Os, er derfor foreløpig lagt på is.

LES: Vurderer å DNA-teste alle menn i Os og Skeptisk til DNA-testing i Os .

Politiet har tidligere sagt at de ønsker å komme i kontakt med alle som var i Os sentrum mellom klokken 20.30 og 22.30 . Nå ønsker de også å komme i kontakt med folk som var i sentrum fra 19.30 av.

Politiet i Os kan kontaktes på telefonnummer 02800.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.