Normal

Baner vei mot Lagunen

Andre byggetrinn av bybanen er offisielt åpnet.

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg fikk ingen snor å klippe under åpningen. Men med en salutt ble det markert at andre byggetrinn offisielt startet fredag.

Hun mener at byggetrinn en har vist at en tar nytte av å arbeide progressivt og nytenkende.

Har lært mye av første byggetrinn


– De har gjort en fantastisk jobb nå i Bybanen Utbygging. I tillegg har en lært av alle episoder at dette med sikring er viktig. En lærer jo hele tiden, så jeg tenker at byggetrinn nummer to vil bli enklere, sier fylkesordføreren.
Hun legger til at det ikke er enkelt å snike banen gjennom den eksisterende trafikken.

– Det er veier, naboer, skyting, graving og trafikkomlegginger. De erfaringene vi har fått der vil vi ta med oss videre slik at det blir enda bedre for folk, sier Selsvold Nyborg.

Blir dyrere til Lagunen

Andre byggetrinn blir betydelig dyrere enn det første.
– Det har med traseen å gjøre. Hvor mange en må kjøpe ut, og i tillegg skal det jo være en bro som går over en vei. Den blir ganske kostbar, så det går ikke alltid an å sammeligne kostnadene, sier hun.
Fylkesordføreren kan fortelle at et tredje byggetrinn til Flesland vil bli billigere fordi det er enklere omgivelser og landskap.

Avhengig av statlig tilskudd

– Dette er jo bare byggtrinn nummer to, og trinn tre til Flesland må vi allerede nå begynne å planlegge. Jeg håper inderlig at Staten er villig til å gå inn med mer penger når det gjelder infrastruktur i storbyene, for det er vi helt avhengig av om vi skal få det til, sier Selsvold Nyborg.

Hun sier at fylkeskommunen er avhengig av statlig tilskudd for at det skal bli bybane til Flesland, Åsane, Fyllingsdalen, eller hvor det måtte være.
– Staten blir nødt til å ta sitt ansvar, sier hun.

Fylkesordføreren vet foreløpig ikke når det blir klart om det blir et tredje byggetrinn.
– Dersom alt går på skinner hadde vi i alle fall håpet på å få det til 2015, eller 2016 er vel kanskje mer realistisk, avslutter fylkesordføreren.