NRK Meny
Normal

Bakkerud i betongveggen i X Games

Andreas Bakkerud tok seg til finalen i X Games i Austin Texas og kjempet for medalje Det endte med en smell i betongveggen, og en femteplass til slutt for bergenseren.

Andreas Bakkerud X-Games Austin 2015

I BETONGVEGGEN: Andreas Bakkerud skadet forstillingen og ble til slutt nummer fem i X Games.

Foto: Jan Tore Brustad

– Det å kjøre her var som de sier her i USA: ”Awesome”! Jeg ville gjerne vinne, men det var knallhard fight på første runde, og da jeg prøvde meg i en luke for å komme opp på andreplassen ble det for trangt og jeg gikk i veggen på innsiden, sier Bakkerud.

God startposisjon

Bakkerud hadde kvalifisert seg til en meget sterk andre startposisjon i finalen.
Store X-Games-navn som Ken Block, Travis Pastrana og Buckey Lasek var allerede ute, og bergenseren hadde en medalje i siktet.

Det ble en knallhard kamp fra første tusendel og ut på den andre runden var Andreas oppe å kjempet om en 2. plass. Men i en X Games finale kjemper alle hardt for å komme seg fram, noe han fikk erfare da han forsøkte å kjøre forbi. Forstillingen på bilen ble ødelagt og det ble til slutt en 5. plass.

– Det er klart jeg kunne holdt hodet litt mer kaldt, men det støvet vanvittig og sikten var null. Derfor endte det som det gjorde. Jeg er likevel fornøyd med femteplassen, forteller Bakkerud.

Andreas Bakkerud X Games Austin 2015

FORNØYD: Andreas Bakkerud er alt i alt fornøyd med innsatsen i X Games.

Foto: Andreas Bakkerud

– Fantastisk å få delta

Han innrømmer at det var stort å bare få være med.

– Bare det å få kjøre i X Games har vært en drøm i mange år. Da det plutselig nå ble en mulighet var jeg innstilt på å gripe den. Det å ha kommet hit til Austin i Texas, og få utdelt kortet som ”athlete” i X Games var helt uvirkelig.

– Rundt meg er alle de action sport stjernene jeg bare har hørt om! Rallycross er bare en del av dette enorme sirkuset, men vi får utrolig mye oppmerksomhet fordi bilene og sporten er ekstrem.

– X Games er kun for inviterte utøvere og dermed er det bare de beste av de beste som stiller til start, forteller Bakkerud.

TV-kanalen ESPN står bak X Games sirkuset og sendte direkte til millioner av tilskuere verden over. X Games er kjent som ”ekstremsportens olympiske leker” og samler utøvere i alt fra Motocross til BMX, skateboard og rallycross. Arenaene for alle sporter bygges opp kun for X Games på Circuit of the Americas (COTA), samme arena som det kjøres formel 1 på i USA.