NRK Meny
Normal

Her er den nye Frp-toppen

Gustav Bahus (55) fra Os overtar som leder for Hordaland Frp.

Gustav Bahus

NY LEDER: Gustav Bahus (55) fra Os overtar som leder i Hordaland Frp.

Foto: Sølve Rydland

Gustav Bahus

PÅ TALERSTOLEN: Gustav Bahus på talerstolen på fylkesårsmøtet til Hordaland Frp i dag.

Foto: Frp

Gustav Bahus fra Os ble i dag valgt som ny leder for Hordaland Frp. Han overtar etter Gunnar Bakke, som for noen måneder siden avslørte at han ikke tok gjenvalg.

– Jeg ble spurt av valgkomiteen for noen måneder siden, og har også tidligere sagt at jeg kunne tenke meg denne jobben, sier Bahus til NRK.

Flere av lokallagene har foreslått Bahus som ny leder. Til valgkomiteen var det Austevoll Frp som formelt fremmet forslaget.

– Jeg er veldig ydmyk og stolt over å bli spurt, sier Bahus på telefon etter å ha holdt et innlegg om samferdsel på fylkesårsmøtet.

Flere verv

Det er som leder for samferdselskomiteen i fylkeskommunen Bahus har markert seg sterkest de siste årene. Men han har også lenge vært leder i Os Frp, og organisatorisk nestleder i Hordaland Frp.

– Argumentene til valgkomiteen er at jeg vil sikre kontinuitet i laget, har god kjennskap til lokallagene og god arbeidskapasitet. For meg handler det om interessen for politikk og det å kunne jobbe for Frp, sier Bahus.

– Vi er i en unik posisjon

Bahus ser nå frem mot kommune- og fylkestingsvalget.

– Politisk er det alltid utfordringer, men det neste store målet er lokalvalget i 2015. Vi hadde ikke et dårlig resultat ved forrige valg, men gikk noe tilbake. Så vi må markere oss der. Samtidig er det viktig å være et bindeledd mellom stortingspolitikerne og lokalpolitikere. Vi er jo i en unik posisjon med regjeringsdeltakelse, og styrer også i fylkeskommunen og i flere kommuner, sier han.

I Hordaland som helhet er imidlertid ikke situasjonen helt rosenrød for Frp. Bahus overtar et Hordaland Frp som har slitt med synkende medlemstall den siste tiden, og som spesielt har slitt med å få fotfeste i Hardanger.

– Ja, det er fortsatt en utfordring, og noe vi må forsøke å jobbe med. Vi har blant annet fått inn en nyvalgt representant fra Hardanger i fylkesstyret, sier han.