NRK Meny
Normal

Badji: – Det kommer aldri til å skje igjen

I går rablet det for Badji, i dag tidlig beklaget han, og i ettermiddag snakket han med pressen.

Badji på pressekonferanse

MÅTTE SVARE FOR BADJI: Gorm Natlandsmyr, trener Rikard Norling, Stéphane Badji og daglig leder Roald Bruun-Hanssen møtte pressen på Brann Stadion mandag.

Stéphane Badji

SÅ RØDT: Branns midtbanespiller ville ikke godta utvisningen han pådro seg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg mistet kontrollen, og oppførte meg ikke bra. Det beklager jeg. Det skal aldri skje igjen, sa Stephane Badji da han møtte pressen på Brann Stadion idag.

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen og trener Rikard Norling fortalte at de satte seg ned og snakket ut med Badji etter kampslutt søndag kveld. Mandag morgen beklaget senegaleseren direkte overfor lagkameratene og klubben.

– Jeg er heldig som har lagkamerater som støtter meg. Det hjelper meg her idag, sa Badji, som satt skolerett ved siden av mediesjef Gorm Natlandsmyr, Norling og Bruun-Hanssen.

Klikket da han fikk rødt

Brannspilleren havnet i hardt vær etter sin aggressive oppførsel i sluttminuttene mellom Rosenborg og Brann. En tydelig frustrert Badji nektet å gå av banen da dommer Svein-Erik Edvardsen ga ham rødt kort.

Både Rosenborg- og Brannspillere måtte holde senegaleseren tilbake da Badji protesterte overfor dommeren. Til slutt følte Brann-trener Rikard Norling seg tvunget til å gå inn på banen for å hente sin utviste spiller.

Badji svarte svært kort på spørsmålet om hva som hadde skjedd hvis ingen av de andre spillerne hadde gått imellom ham og dommer Svein-Erik Edvardsen.

– Det vet jeg ikke, sa Badji.

– Må lære å kontrollere temperamentet sitt

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen sier at han og Norling snakket med, og beklaget hendelsen etter det røde kortet, overfor dommertrioen søndag. Klubben skal skrive sin redegjørelse av saken til Fotballforbundet. Sammen med dommerens rapport om hendelsen vil det danne grunnlag for en eventuell straff overfor midtbanespilleren. Brann som klubb har ikke bestemt seg for om de skal straffe Badji.

Badji

HJEM TIL UTSPØRRING: Stéphane Badji ble møtt av et stort pressekorps da han ankom Brann Stadion dagen etter raseriutbruddet i sluttminuttene mot Rosenborg.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Vi får bruke noen dager på dette, men jeg tror det handler om å snakke med Stéphane om dette. Han opplever gjerne at dommerne legger en litt annen linje enn han er vant med fra internasjonale kamper. Vi må få ham til å forstå de norske dommerne.

– Burde han ikke ha skjønt de norske dommernes linje etter så mange år i Norge?

– Joda, men vi må gjenta det, og forklare det. I tillegg må han lære seg å kontrollere sinnet sitt selv når han er uenig, sier Roald Bruun-Hanssen.

– Jeg er sterk mentalt

Bruun-Hanssen er glad for at de andre Brann-spillerne stoppet Badji da han begynte å rase mot dommer Edvartsen.

– Jeg tror vi konkluderer med at vi er glade for at de gjorde det, sier han.

Badji sa på pressekonferansen at han ønsker å fremstå helt annerledes fremover. Raseriet skal ikke få utløp på banen igjen.

– Jeg vil komme tilbake og vise at jeg er en god spiller som er sterk mentalt, sa han.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Se forskerne undersøke hvalen
Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.