NRK Meny
Normal

Badji forlater Brann for tyrkisk fotball

Stéphane Badji har skrevet under for tyrkiske Basaksehir. – Jeg har stor tro på at jeg vil passe godt inn i dette laget, sa senegaleseren under signeringen.

Randall Brenes (tv) og Branns Stéphane Badji

FLYTTER: Stéphane Badji gir seg i Brann etter to sesonger. Her i kamp med Randall Brenes.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Dermed er den temperamentsfulle midtbanespilleren definitivt tap for nynedrykkede Brann. Landslagsspilleren Badji har aldri lagt skjul på at han har ambisjoner om å spille for en europeisk toppklubb, og nå er det altså klart at karrieren fortsetter i Tyrkia.

Signerte for 3,5 år

På en pressekonferanse i regi av klubben viste Badji frem en trøye med nummer 77 på ryggen. Der signerte han også en kontrakt på tre og et halvt år, opplyser klubbens egen hjemmeside.

24 år gamle Badji kom til Brann fra Sogndal foran 2013-sesongen og har gjort seg bemerket både for sitt talent med ball og for sitt temperament. Midtbanespilleren måtte hentes ute på banen av trener Rikard Norling da han i fjor ble utvist mot Rosenborg og nektet å forlate gressmatten.

BT: – Brann får 6,5 millioner

På banen er det hans defensive kvaliteter som har vært størst, og han har tiltrukket seg oppmerksomhet fra en rekke europeiske klubber, blant andre West Ham.

Badji spilte ikke fredagens treningskamp mot FK Fyllingsdalen, som Brann tapte 0-2.

24-åringen hadde kontrakt med Brann ut 2016-sesongen og tyrkiske Basaksehir må dermed trolig betale en betydelig overgangssum. Ifølge bt.no får hardt økonomisk prøvede Brann 6,5 millioner kroner for senegaleseren.