NRK Meny
Normal

Både KrF og Ap vil legge godsterminalen i Hordnesskogen

På både KrF og Aps gruppemøter i Bergen tirsdag kveld gikk partiene for et alternativ om å legge en ny godsterminal til Rådalen i Fana. Begge partier med klart flertall.

Hordnesskogen med godsterminal plassert

DET MINSTE VERSTE: KrF avgjorde tirsdag kveld å gå for ny godsterminal i Hordnesskogen, Rådalen i Fana. 32 mot ti stemmer for forslaget.

Foto: Jernbaneverket/Google Maps/NRK / Montasje

Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti i Bergen har i dag tatt en avgjørelse for hvor de ønsker å legge den nye godsterminalen.

KrF stemte for ny godsterminal i Rådalen. 32 av 42 stemte for forslaget om å legge godsterminalen til Fana på møtet i kveld.

 Geir Steinar Dale

GIKK OGSÅ FOR RÅDALEN: Gruppeleder i Arbeiderpartiet i Bergen, Geir Steinar Dale, forteller om et klart flertall i Arbeiderpartiet i Bergen som stemte for godsteminal i Hordnesskogen i Rådalen.

Foto: STEINAR NEDKVITNE / NRK

Også Arbeiderpariet kom fram til alternativet om Rådalen, med 79 mot 13 stemmer.

Alternativet peker på Rådalen som alternativ for godsterminal, og Ågotnes som havn.

– Det er klart at dette er et vanskelig valg, og Rådalen er problematisk, men det er blitt ansett som det minste onde av de tre alternativene som var fremmet, sier gruppeleder i Arbeiderpartiet i Bergen, Geir Steinar Dale.

De 13 stemmene mot forslaget var i hovedvekt fra Fana Arbeiderpartilag, men også noen ifra andre kanter av byen.

– Dette er en lokaliseringsdebatt, det engasjerer alltid. Det smerter å gjøre slike valg, og at det var noen som ville stemme imot lå i kortene. Så resultatet er som forventet, sier Dale.

Trygve Birkeland, KrF

VANSKELIG AVGJØRELSE: Gruppeleder i KrF i Bergen, Trygve Birkeland, melder om en vanskelig avgjørelse i partiet i kveld. Men de konkluderte til slutt for det minst verste alternalivet, Rådalen.

Foto: Sondre Olsen

Saken om hvor den nye godsterminalen skal ligge har vært et mye diskutert tema. Mange lokale har vært engasjert og protestert på de ulike alternativene som har vært diskutert.

De tre mulige alternativene er Hordnesskogen i Fana, Unneland i Arna, og Haukås i Åsane.

De andre var for vanskelige å gjennomføre

Gruppeleder i KrF i Bergen, Trygve Birkeland melder om en ærlig og god debatt på møtet i kveld, hvor de diskuterte noe han sier var en veldig vanskelig avgjørelse, nemlig hvor den nye godsterminalen skulle legges.

Han mener de konkluderte med det "minst verste" alternativet. De andre alternativene blir for vanskelig å gjennomføre.

– Det er så mange argumenter som gjør det vanskelig å velge de andre alternativene. Så når Rådalen-alternativet kommer opp, så ser vi at det har en riktig beliggenhet i forhold til den godsstømmen av varer som er i Bergen. Den ligger nærme E39, sier Birkeland.

En plassering i det området som vil få minst mulig påvirkning på nærmiljøet er KrF sitt forslag for lokalisering av godsterminalen.

Se området som vurderes for ny godsterminal.

– Å reetablere turstier og idrettsanlegg er mulig

KrF mener konsekvensene av denne beliggenheten, vil være den letteste å jobbe med videre.

– Vi ser det sånn at å reetablere turstier og eventuelt idrettsanlegger er mulig å gjøre, men å reetablere hele bomiljø som er alternativet i de to andre forslagene, ser vi på som uløselig, sier han.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Vestlandsrevyen 20.55 - tirsdag 20. mars
Programleder: Mariann Reikerås