NRK Meny
Normal

Gir opp å finne savnet 18-åring

Over 180 personer har i dag søkt etter 18-åringen som forsvant 1. nyttårsdag. – Vi søker nå etter en antatt omkommet person, sier politiet.

Storstilt leteaksjon med nesten 200 mann på Sotra etter savnet 18-åring. Samme ettermiddag ble leteaksjonen avsluttet.

SØKT I TO DØGN: Letemannskaper har i to døgn søkt etter 18-åringen på østsiden av Sotra. Se video fra leteområdet lørdag her. Foto: Christian Kråkenes

Når mørket senket seg lørdag ettermiddag er det fremdeles ikke funnet spor etter den savnede 18-åringen i Fjell kommune vest for Bergen.

I 16-tiden besluttet politiet og Hovedredningssentralen å avslutte den organiserte leteaksjonen.

– Vi avslutter selve redningsaksjonen, og går nå over i en ny fase der vi søker etter antatt omkommet person, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i politiet til NRK.

Lørdag har det vært gjennomført den største leteaksjonen så langt, etter at mannen ble meldt savnet 1. nyttårsdag. Over 180 personer har vært med i søket i dag, svært mange av dem frivillige.

Parallelt jobber vi fremdeles med sporet om at han kan ha gått i skjul.

Kjersti Eidsnes, operasjonsleder

Forsvant fra trafikkulykke

Men når aksjonen avsluttes i ettermiddag, gir politiet nå altså opp å finne 18-åringen i terrenget etter to døgn med leting.

– Vi har søkt igjennom de aktuelle områdene så godt som det lar seg gjøre, og opptil flere ganger. Vi tror ikke det lenger er sannsynlig at han er i live dersom han har befunnet seg i terrenget, sier Eidsnes.

Leting på Sotra etter savnet 18-åring

MANGE FRIVILLIGE: Over 180 personer, de fleste av dem frivillige, har søkt i terrenget på Sotra i dag. – Det har vært en enorm innsats fra familie, venner og andre som har hjulpet til, sier Kjersti Eidsnes i politiet.

Foto: 03030-tipser

18-åringen forsvant sporløst fra en trafikkulykke i de første timene i 2015. Natt til 1. nyttårsdag kjørte to biler utfor veien ved Ekerhovd på Sotra. Sjåførene stakk fra stedet, før den ene meldte seg noen timer senere.

Men ingen andre har hørt fra den andre sjåføren, og i 17-tiden 1. januar ble det satt i gang en leteaksjon. Siden det har det blitt søkt i terrenget, langs sjøen og i fjorden etter den unge mannen.

Politiets teori har vært at mannen enten har gått i skjul, eller at han lå skadd i terrenget og trengte hjelp.

LES OGSÅ: Savnedes mor: – Vi har det jævlig

Har et ørlite håp

Nå planlegger politiets neste fase i letingen søndag. Da vil det bli søkt med miniubåt i sjøområdene nær veien der bilen ble funnet.

Men selv om aksjonen avsluttes, har politiet fremdeles et lite håp om at mannen er i live, men ikke vil bli funnet.

– Vi har to teorier. Den ene er at vi søker etter en antatt omkommet person. Parallelt jobber vi fremdeles med sporet om at han kan ha gått i skjul, og vi driver etterforskning for å finne ut av dette, sier Eidsnes.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik