NRK Meny
Normal

Avinor måtte fjerne dette skiltet

Reaksjonene lot ikke vente på seg da Bergen lufthavn hengte opp et skilt som forklarer drosjesjåførene hvordan de skal gå på do.

Avinor får kritikk for dette skiltet

DOSKILT VEKKER HARME: Avinor monterte dette skiltet på toalettet i det nye oppholdsrommet for drosjesjåfører på Bergen lufthavn Flesland. – Er det virkelig slik at Avinor mener voksne mennesker ikke vet hvordan man bruker et vannklosett, spør drosjeeier Håkon Herø.

Foto: Lars Chr. Wallace/Christian Lura / NRK

Det nye drosjedepotet på Bergen lufthavn Flesland har fått hard medfart den siste uken. Først protesterte drosjesjåførene mot en ny bomavgift. Nå raser de mot skiltingen på toalettet i sjåførenes venterom.

– Sjokkerende og graverende. Er det virkelig slik at Avinor mener voksne mennesker ikke vet hvordan man bruker et vannklosett? Et slikt skilt er helt unødvendig å henge opp, sier drosjeeier Håkon Herø i Norgestaxi til NRK.

Han mener Avinor stigmatiserer yrkesgruppen hans, og sjåfører av utenlandsk opprinnelse spesielt.

Avinor beklager inderlig om noen ble støtt av skiltet ved toalettene, og skiltet er nå fjernet.

Cathrine F. Framholt, Avinor

Avinor tar grep

Robert Aasmul, sjef for Taxi 1 i Bergen, akter å ta opp skiltsaken under neste evalueringsmøte med Avinor.

– Hadde næringen blitt spurt om praktiske ting i forkant av åpningen, deriblant skilting, ville vi enkelt kunne bidratt og kommet med innspill slik at vi fant gode løsninger. Slik ble det jo ikke, sier Aasmul.

Avinor har merket seg kritikken og har umiddelbart tatt grep. Da NRK stilte spørsmål om saken, var skiltet på taxitoalettet skrudd ned.

– Avinor beklager inderlig om noen ble støtt av skiltet ved toalettene, og skiltet er nå fjernet, sier Cathrine F. Framholt, kommunikasjonsansvarlig på Bergen lufthavn Flesland.

LES OGSÅ: Drosjenæringen lager kaos på Flesland | Taxi til flyplassen blir 20 kroner dyrere | Nå kommer bompengene – drosjenæringen truer med boikott

Spørrende til bønnerom

Fra sjåførhold blir det også stilt spørsmål ved hva to såkalte stillerom skal brukes til, og om disse kun er forbeholdt muslimske sjåfører. Til dette svarer Avinor:

«Frem til nå har det ikke eksistert et oppholdsrom for sjåførene i det hele tatt, og nå er det et splitter nytt bygg med oppholdsrom, toaletter og stillerom på plass, og i bruk. Om kapasiteten i oppholdsrommet er for høy eller lav vil vise seg. Det er ikke bønnerom i bygget, men to stillerom. Tanken er at her kan man lukke døren og ta en privat samtale eller liknende, ved behov.»

Avinor forsikrer at partene sammen skal evaluere drosjedepotet etter noen måneders prøveperiode.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik