Åtte siktet for hallikvirksomhet etter aksjon mot massasjesalonger i Bergen

Sju kvinner og en mann med thailandsk opprinnelse, er siktet for hallikvirksomhet etter at politiet aksjonerte mot flere massasjesalonger.

Asbjørn Onarheim sitter bak skrivebord i tingretten

AKSJONERTE: Asbjørn Onarheim er politiadvokat ved avdeling for organisert kriminalitet i Vest politidistrikt, som tirsdag ettermiddag aksjonerte mot massasjesalonger i Bergen. Bildet er fra en tidligere anledning.

Foto: Sindre Helgheim / NRK

– Vest politidistrikt har i samarbeid med flere andre etater hatt en aksjon mot massasjesalonger i Bergen tirsdag ettermiddag, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim ved avdeling for organisert kriminalitet i Vest politidistrikt, til NRK.

Åtte personer er til nå siktet for hallikvirksomhet.

– Sju av de åtte siktede er kvinner. To er pågrepet per nå. Aksjonen var rettet mot mer enn ti massasjesalonger, primært i Bergen sentrum, sier Onarheim.

– Utnytter ressurssvake thailandske jenter

Exit-gruppen i Vest politidistrikt, som etterforsker hallikvirksomhet og menneskehandel, har over en periode innhentet opplysninger som tilsier at det drives utbredt sexsalg fra flere av salongene, opplyser Onarheim.

Tidligere saker viser at det ofte er unge, ressurssvake thailandske jenter som jobber under uverdige forhold og som tjener penger til bakmenn og kvinner i sexmarkedet, sier politiadvokaten.

Han forteller at jentene ofte ikke behersker norsk og engelsk, får minimal betaling og at de ofte bor på salongene.

Ifølge TV2 aksjonerte politiet mot 16 ulike adresser i Bergen.

Beslag av kundeopplysninger

Politiadvokaten forteller at de har tatt beslag i massasjesalongenes kontaktinformasjon til kunder. Ofte har disse salongene et stort antall kunder. Noen av salongene er synlige i bybildet, mens andre er mer skjulte. Ifølge Onarheim drives det både med vanlig thaimassasje og med sexsalg på flere av stedene.

På spørsmål om kunder kan bli etterforsket og siktet, er Asbjørn Onarheim klar:

– Ja, det kan absolutt bli aktuelt.

Planlagt samarbeidsaksjon

Exit-gruppens aksjonen var et samarbeid med utlendingsseksjonen, Skatt Vest, Kemneren og Arbeidstilsynet.

– Dette er en planlagt aksjon.

– Vi har sett at dette har vært et marked som har vært i vekst over tid, og vi forsøker å stanse useriøse aktører i markedet, sier Asbjørn Onarheim.

– Hva skjer videre i saken?

– Vi har innhentet mye informasjon og skal avhører de pågrepne og vitner. Så må vi se hva det endelige resultatet blir.