NRK Meny
Normal

Kjent artist tiltalt for vold og tyveri

Den kritikerroste artisten i 30-årene skal sammen med en kamerat ha utøvet vold mot en mann, før de tok penger og mobil. Nå må de møte i retten.

Deli De Luca og 7-Eleven vegg i vegg

VOLDSDRAMA: Det var her på Deli De Luca på Torget i Bergen at mannen ble angrepet natt til 2. september i fjor. Han ble dyttet i bakken, sparket og slått i hodet, før han ble frastjålet lommebok og mobil. (ARKIVFOTO)

Foto: Jon Bolstad / NRK

Den kjente norske artisten står tiltalt for legemsfornærmelse og flere lovbrudd når det er rettssak i februar. Der må artisten møte sammen med en yngre kamerat.

Bakgrunnen er en hendelse i Bergen sentrum natt til 2. september i fjor.

Da var en mann inne på en kiosk i 04-tiden. Ifølge tiltalen gikk artisten og kameraten til angrep på ham og dyttet ham slik at han falt i bakken.

Mens han lå nede skal han ha blitt sparket og slått gjentatte ganger i kroppen og hodet. Offeret fikk skader i overkropp og ansiktet etter hendelsen.

«Karakter av mishandling»

Det er satt av én dag til rettssaken i februar. Artistens forsvarer har ennå ikke snakket med klienten og vet derfor ikke hvordan tiltalte stiller seg til forholdene, sier han til VG, som først omtalte saken.

De to mennene er tiltalt for vold under særdeles skjerpede omstendigheter, da volden er begått i fellesskap. Ifølge tiltalen har volden karakter som minner om mishandling.

De to er også tiltalt for å ha stjålet offerets lommebok og smarttelefon.

Da de to ble pågrepet ble de tatt med amfetamin og marihuana. De er derfor tiltalt for både besittelse og bruk av narkotika. Totalt er de to tiltalt for tre ulike punkter hver.

Manager til NRK: – Høres alvorlig ut

Artistenes manager sier til NRK at han ikke er kjent med tiltalen.

– Dette er høres jo veldig alvorlig ut, men jeg kan ikke kommentere saken før jeg har lest tiltalen, uttaler han.

Artisten i 30-årene er kritikerrost og har fått tildelt flere priser i karrieren.