Normal

Arne Scheie vedder på Brann-suksess

NRK-legenden har inngått veddemål om at Brann rykker opp igjen til eliteserien. – Jeg tror ikke at jeg taper!

Arne Scheie om Mjøndalen

TROR BRANN LEVERER: – I år møter Brann lag som Levanger, og jeg kan ikke se at Brann ikke skal greie å komme seg opp, sier Arne Scheie.

Arne Scheie (71) ønsker ikke å bli kalt fotballekspert, men omtaler seg selv som «interessert i fotball». NRK-pensjonisten har inngått veddemål med en fotballbekjent om at Brann rykker rett opp igjen fra 1. divisjon.

– Hva begrunner du denne spådommen med?

– Med de ressursene Brann har skal klubben være med å kjempe i toppen. Det har med Brann-stallen, førsteelleveren og lagene de skal spille mot å gjøre. Hadde Brann spilt i eliteserien ville saken vært en helt annen. Nå møter de lag som Levanger, og jeg kan ikke se at Brann ikke skal greie å komme seg opp, sier Arne Scheie.

Jeg sier ikke at Brann vinner 1. divisjon, men de er tilbake i eliteserien i 2016.

Arne Scheie, tidligere NRK-kommentator

Scheies fire favoritter

Scheie kommentert 871 fotballkamper i sin NRK-karriere mellom 1971 og 2013.

Spådommen om at alle Branns bortekamper blir som en cupfinale, der motstanderne vil spille over evne, tror ikke fotballveteranen blir avgjørende.

– Jo, borte vil det bli som i cupen. Men husk at alle lagene i serien også skal til Brann Stadion. Følger Brann den kjente oppskriften med å vinne hjemme og tar poeng borte, er saken grei. Jeg er klar over at Brann ikke vant så ofte hjemme i eliteserien den siste tiden, men nå er de på et annet nivå, sier Scheie, og sender en unnskyldning til alle spillerne i 1. divisjon.

LES OGSÅ: Sjokkerte årsmøtet: Tennfjord gjekk av i protest mot medlemmane

Song ut mot styret i Brann

MER Å JUBLE FOR: Arne Scheie tror Brann-fansen får mer å glede seg over i 2015 enn de gjorde i fjor.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Hvem er favoritter til opprykk?

– Fredrikstad, Sogndal og Hødd blir tøffe. Og Brann. Jeg sier ikke at Brann vinner 1. divisjon, men de er tilbake i eliteserien i 2016.

Sponsorkamp i Bergen

Scheie tror Nest-Sotra og Åsane må kjempe for å beholde plassen.

– Nest leverte en fin sesong i fjor, nå skal de ut i den vanskelige andresesongen. De kommer nok bedre ut enn Åsane på grunn av erfaringen de har skaffet seg.

– Det skal bli tøft for Åsane å ha fire lag bak seg på tabellen. Men jeg tror kampen mot Brann blir tøffere på sponsormarkedet enn på banen, sier Arne Scheie til NRK.

LES OGSÅ: Styrerot forsinker Brann-ansettelser