NRK Meny
Normal

Arna-Bjørnar overkjørte naboen

– Forbasket gøy! Vi viser at vi er et mye bedre lag enn Sandviken.

Maria Brochmann scorer 5-0-målet

PUNKTERER KAMPEN: Maria Brochmann scorer 5-0-målet, som også blir sluttresultatet i lokaloppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Sandviken i dagens Toppserie-kamp. Hun var en av to spillere som fikk to nettkjenninger.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Tomålsscorere Maria Brochmann hadde grunn til å triumfere. Med 5-0-seier i lokaloppgjøret fikk Arna-Bjørnar et pusterom, mens Sandviken-jentene nå ligger stadig mer utsatt til på tabellen.

– Vi var ganske sikre på at vi skulle ta dem, og det gjorde vi på en glimrende måte. Er selvsagt deiligere å vinne et lokaloppgjør enn andre kamper, sier Brochmann.

To scoret dobbelt

Arna-Bjørnar ledet 4–0 over Sandviken allerede til pause i lokaloppgjøret i Toppserien for kvinner. Etter hvilen ble det ytterligere ett mål på Arna stadion, som sørget for solide 5–0 til hjemmelaget.

Både Emilie Natnes og Maria Brochmann scoret to mål hver.

– Jeg gjør to enkle mål: Ett straffespark og et glimrende slått frispark som jeg fikk en retur på, sier Brochmann.

De røde festet tidlig grepet om kampen, styrte spillet og hadde god kontroll, ifølge NRKs reporter på sidelinjen.

Spesielt i første omgang var det en tøff dag på jobb. Vi visste at Arna var gode på kontringer, og det er litt skuffende at vi ikke klarte å stoppe dem.

Øyvind Nordtveit, Sandviken

Tynn stall

Det var på forhånd satt spørsmålstegn til spillerstallen til Arna-Bjørnar, som for øyeblikket er syltynn. Trener Bjarne Hagen hadde kun 13 utespillere tilgjengelige foran lørdagens lokaloppgjør mot Sandviken.

Etterpå var han tydelig lettet.

– Det ble en kamp slik vi hadde håpet å skape den. Jeg er trygg på at den gruppen vi har nå er god nok til å kjempe mot alle lagene i Toppserien. Utfordringen går med på kvantitet enn kvalitet. Nå handler det om å skape avstand til bunnstriden, og da kan vi tenke mer positive tanker og målsettinger, sier Bjarne Hagen til NRK.

– Vi har trent godt og skal klare å hevde oss på øverste halvdel, sier en offensiv Maria Brochmann.

Ingrid Marie Spord, Sandviken fotball

DEPPER: Ingrid Marie Spord, Sandviken.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Skuffet Sandviken-gjeng

Arna Bjørnar klatret nå til åttendeplass på tabellen med tolv poeng på elleve kamper.

Sandviken med sine seks er nå bare er ett poeng fra direkte nedrykk. Fortsatt har de Medkila og Amazon Grimstad bak seg.

– Nei, du kan trygt si at vi ble knallhardt straffet. Spesielt i første omgang var det en tøff dag på jobb. Vi visste at Arna var gode på kontringer, og det er litt skuffende at vi ikke klarte å stoppe dem. Men Arna var gode i dag, så vi får ta det, sier Sandviken-trener Øyvind Nordtveit.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik