NRK Meny
Normal

Årets største cruiseskip i Bergen

Britannia ble døpt av den britiske dronningen, er 333 meter langt og har plass til 4.000 passasjerer. I dag la skipet til kai i Bergen.

Britannia ble døpt av den britiske dronningen, er 333 meter langt og har plass til 4.000 passasjerer.

Se Britannia på vei inn mot kai i Jekteviken

Litt forsinket riktignok. Skipet skulle vært vei kai klokken 09.00, men var ført på plass i Jekteviken 45 minutter senere. MV Britannia er eid av det britisk/amerikanske selskapet Carnival og drives av cruiseselskapet P & O Cruises. Det er bygget for det engelske markedet.

Skipet har hjemmehavn i Southampton, og ble i mars døpt av dronning Elizabeth II.

Skipet er 141.220 bruttotonn, har en lengde på 333 meter og har et passasjerantall på ca. 4 000. Det ble bestilt i 2011 og kostet 473 millioner pund å bygge. Etter dagens kurs tilsvarer det rundt 5,6 milliarder kroner.

– Hele Askøy forsvant

MV Britannia

PÅ VEI INN: Skipet passerer utenfor Øygarden ved 08.45-tiden.

Foto: Gunnar Michael Mikkelsen / 03030-tipser

Når cruiseskipet i dag la til kai ved Jekteviken, ble det største cruiseskipet som anløper Bergen i år.

– Hele Askøy forsvant når skipet passerte, sier Gunnar Mikkelsen, som så skipet hjemme fra Øygarden på vei inn til Bergen.

– CCB-basen ble ganske liten, forteller en annen NRK-tipser som fulgte skipets ferd fra stuevinduet, Mona Vindenes fra Ågotnes.

1837 lugarer

Om bord i Britannia kan cruisepassasjerene leve det gode liv. Skipet har 13 barer, så vel som 13 restauranter og kafeer. Menyene er skapt av noen av verdens mest kjente kokker. Trenger du litt underholdning har skipet en teatersal med 936 seter.

Skipet har til sammen 1837 lugarer. Alle de utvendige lugarene har dessuten balkonger. Denne sommeren skal Britannia i tillegg til norske fjorder seile i Middelhavet, besøke de Baltiske landene og seile i området utenfor Kanariøyene. Til vinteren setter det kurs for Karibien.

Til Bergen kom skipet fra Southampton, og det fortsett videre til Olden mandag kveld.

Gå til forsiden

Britannia i Bergen

Britannia i Jekteviken

Britannia i Bergen

7 bilder

    Siste video

    Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
    Slik ser det ut i våre nye lokaler.
    Programleder: Marte Rommetveit