NRK Meny
Normal

Årets første bad på årets varmeste dag

Med temperaturer opp i 19 grader var det nok av dem som tok årets første bad i Hordaland i dag. Sommerfølelsen var det nemlig ingen ting å si på.

Created by InfoDispatcher

– Nå begynner det å bli deilig, men det var sykt kaldt. Det var sånn at jeg mistet stemmen da jeg hoppet uti, sier Karla Jaeger, rett etter å ha kjølt seg ned med et bad i sjøen.

Flere hadde tatt turen til Verftet på Nordnes for å nyte det fine og varme været i dag.

– Vi måtte bare bade i dag, når det er så fint vær. Nå når jeg har kommet opp så er det helt fantastisk. Det er ingenting som er bedre enn et friskt utebad.

– Jeg synes hun er gal, sier venninnen, Fryd Balgobin.

– Jeg kjøler meg heller ned i skyggen eller vinden. Jeg trenger absolutt ikke hoppe uti for å kjøle meg ned.

Leste til eksamen i solvarmen

Studentene Jonas Berdal og Kaja T. Sanner er inne i eksamensperioden, men tok med heller med seg bøkene fra lesesalen og ut i sola.

– Vi nyter varmen. Det er kjempedeilig, sier Sanner.

– Det fristet ikke å sitte inne på en mørk lesesal i dag. Vi må få litt positiv energi fra sola når vi leser, sier Berdal.

Sol i Bergen

LESESALEN FRISTET IKKE I DAG: Jonas Berdal og Kaja T. Sanner tok bøkene med utendørs.

Foto: Tale Hauso

Kjølte seg ned i fjorden

Tre jenter fra Danielsen videregående skole hadde hatt gymtime ute, og ville kjøle seg ned ved å ta et bad i den kalde fjorden.

– Det var kaldt, men deilig og forfriskende. Det er sikkert rundt fem grader, hyler jentene i kor rett etter hoppet.

19 grader på Voss

– I dag har det vært nesten sommertemperaturer enkelte steder i fylket, sier statsmeteorolog Martin Granerød ved Værvarslinga på Vestlandet.

– Voss var varmest i ettermiddag med en temperatur på 19 grader. I Bergen kom temperaturen på det meste opp i 18.6 grader. I Austevoll kom temperaturen opp i 14,7, mens temperaturen på Stord kom opp i 16,5 grader.

Dette er ikke uvanlig varmt. April har en tendens til å ha både kjølige og høye temperaturer om hverandre. Det er et høytrykk over De britiske øyer som har gitt oss det varme været, og godværet er ikke over.

– Utover tirsdagen er det ventet frisk bris av skiftende retning. Det er utrygt for tåke i ytre strøk første del av dagen, men ellers blir det oppholdsvær og perioder med sol. Fra ettermiddagen er det mulig at det kan komme en og annen regnbyge i områdene sør for Bergen, sier Martin Granerød.

Også på onsdag blir det lange perioder med sol, men allerede fra i morgen vil temperaturene falle i forhold til det vi har hatt i dag. Mellom 10 og 12 grader er det vi kan vente oss i maksimumstemperaturer.

Del dine bilder av sommerværet i Hordaland ved å markere bildene med: #NRKHordaland og/eller #vestlandsrevyen

Laster innhold, vennligst vent..

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås