1 liter appelsinsaft, presset eller ferdig juice
3-4 ss honning
1/4 ts anis, malt
1/4 ts ingefær, malt
½ ts koreander
10-12 hele nellikkrydder
Tilbehør:
Rosiner
Mandler uten skall, grovhakkede
Bland saft, honning og krydder i en kjele og kok opp.
La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne.
Sil den før servering og server rykende varm.
Hvis man ønsker noe "sterkt" i gløggen, kan man tilsette litt Vodka eller Gin.
Gløgge Boller
Gløgg er også godt i boller!
Av denne oppskriften får du 12-16 boller:
50 g gjær
3 1/2 dl julegløgg
100 g meierismør
Ca. 500 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl rosiner
Pensling: sammenvispet egg
I stekeovnen: 210 grader C, 12-15 minutter.
Rør gjæren ut i lunken gløgg. Smuldre smøret i mel blandet med bakepulver. Bland alt til en jevn deig. Dekk deigen med plast og sett den lunt til heving. Tilsett rosiner og bak ut bollene. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate, og sett dem til etterheving under plast ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene. Avkjøl på rist.