Åpner kirken for lokalbefolkningen

Nysæter kirke blir fredag kveld åpnet som beredskapssenter etter Sagvåg-drapet. – Alt dreier seg nå om å ta godt vare på dem som er rammet, sier Stord-ordføreren.

Nysæter kirke 2

SAMLER KRISTEAMET HER: Nysæter kirke i Sagvåg blir samlingssted for pårørende og andre i Sagvåg på Stord i helgen.

Foto: Hans Olav Østebø

Kriseledelsen i Stord kommune, som blant annet består av ordføreren og rådmannen, satt fredag i møte etter drapet på en tre år gammel gutt i Sagvåg torsdag ettermiddag.

Der besluttet de å opprette et beredskapssenter i Nysæter kirke i Sagvåg etter hendelsen.

– Det er klart at det er en svært spesiell situasjon som har oppstått. For oss er det nå viktig å ta vare på dem som ønsker å ha noen å snakke med, sier ordfører Liv Kari Eskeland til NRK.

Åpen hele helgen

Kirken skriver på sine nettsider at det vil bli holdt åpent fra klokken 18 til 22 fredag kveld. Det samme gjelder lørdag og søndag.

Liv Kari Eskeland

KRISESENTER I KIRKEN: Stord-ordfører Liv Kari Eskeland leder kommunens kriseteam, som har besluttet å åpne Nysæter kirke for pårørende og andre i kveld.

Foto: Marte Rommetveit / NRK

Kirken blir bemannet med psykososialt kriseteam, representanter fra skolen og kirkepersonell.

– Vi har besluttet å åpne Nysæter kirke for at folk kan samles og snakke ut om denne saken, sier Stord-ordfører Eskeland.

Tar vare på de berørte

Hun forteller at kriseteamet også har gjort seg nytte av kompetansen ved det distrikspsykriatiske senteret i kommunen.

– Alt dreier seg nå om å ta godt vare på dem som er rammet. Vi mobiliserer og prøver så godt som mulig å ta vare på de som er berørte og omgivelsene rundt, sier Eskeland.