Færre arbeidstakere permitteres: – Gir grunn til optimisme

Fra januar til februar sank antallet forhåndsmeldte permitteringsvarsler i Hordaland fra flere hundre til et titall.

Anne Kverneland Bogsnes

OPTIMIST: Antallet permitteringsvarsler gir grunn til optimisme, mener Nav-direktør Anne Kverneland Bogsnes.

Foto: Christian Lura / NRK

Bedrifter som regner med å måtte si opp eller permittere ansatte, er pliktig å melde fra til Nav om sine planer med en gang behovet for bemanningsreduksjon oppstår.

I fjor høst flatet antallet permitteringsvarsler ut.

I februar sank tallet kraftig.

Optimisme i Nav

Bare et titalls permitteringsvarsler er meldt til Nav i Hordaland, forteller fylkesdirektør Anne Kverneland Bogsnes. I januar ble det meldt inn flere hundre.

– Det gir grunn til optimisme. Ofte blir det jo heller ikke noe av disse permitteringene fordi situasjonen for bedriften endrer seg, sier Bogsnes til NRK.

Fredag legger Nav frem nye arbeidsledighetstall, og Bogsnes er spent på om endringen i permitteringsvarslene vil gi utslag på statistikkene.

Laster innhold, vennligst vent..

Forventer flere ledige

I januar var 4,5 prosent av arbeidsstyrken i Hordaland enten ledige eller på arbeidsmarkedstiltak. Arbeidsleidgheten i hele Norge var 3,9 prosent.

På Vestlandsrådets møte denne uken sa Bogsnes at arbeidsledigheten i Rogaland ser ut til å ha nådd toppen, mens Hordaland fortsatt vil ha en liten vekst i ledigheten i 2017.

– I Hordaland forventer vi vekst i ledigheten på syv prosent i år sammenliknet med fjoråret. I januar traff vi akkurat på prognosen, sier Bogsnes.