NRK Meny
Normal

Lege siktet for overgrep mot pasienter

Bergenslegen skal i lengre tid ha pleid intim kontakt med to kvinnelige pasienter i 20-årene.

Bergen tingrett

RETT I KASJOTTEN: Fastlegen blir i første omgang varetektsfengslet i fire uker. Det ble avgjort i Bergen tingrett i dag.

Foto: Ingvild Aaen Torpe / NRK

Nå blir han varetektsfengslet i fire uker med fullt brev- og besøksforbud. Fastlegens forsvarer, Linda E. Eide sier at hennes klient har bedt om betenkningstid for å vurdere riktigheten i siktelsen.

– Han er uenig i deler av kjennelsen, sier hun til NRK.

– Hva er han uenig i?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Skal ha forgrepet seg på to kvinner

Det var onsdag denne uken at fastlegen ble anmeldt for seksuelle overgrep mot pasientene. Siden da har han sittet i forvaring på glattcelle.

Ifølge Bergens Avisen er mannen siktet for å utføre flere samleier med en av kvinnene på sitt eget legekontor på ulike tidspunkter, fra sommeren 2012 og frem til november i fjor.

Den andre kvinnen er han siktet for å ha utnyttet seksuelt fra før jul i fjor og inntil nylig, ved flere anledninger, både på legekontoret og andre steder.

Den ene av kvinnene har ikke levert anmeldelse og anser seg ikke som fornærmet. Likevel mener politiet at også dette forholdet er straffbart.

Kan få seks år

Mannen, som tidligere har vært tilknyttet som lege i et idrettsmiljø har fått gode skussmål av tidligere pasienter.

Hvis han blir dømt risikerer han opp mot seks år i fengsel. Han er siktet for brudd på Straffelovens paragraf 193, 1. ledd.

Der heter det at den «som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, straffes med fengsel inntil 6 år.»

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik