NRK Meny
Normal

Alle i Austevoll får trådløst nett

Fra i morgen av kan alle innbyggerne i Austevoll være på trådløst nett overalt i kommunen, 24 timer i døgnet. – Vi er første kommunen i landet som tilbyr dette, sier leder i Austevoll Kraftlag.

Mobilantenne og trådløs ruter.

FULL TILGANG: Fra i morgen av vil alle austevollinger ha tilgang til trådløst nett 24 timer i døgnet, alle steder innenfor kommunegrensen.

Foto: Montasje/Colourbox

Gjennom et samarbeid mellom kommunen, kraftlaget og næringslivet er det nå bygd rundt 200 WiFi aksess-punkt som åpner for trådløs tilkobling til internett nesten uansett hvor man beveger seg i kommunen.

Daglig leder i Austevoll Kraftlag Geir Bergflødt, mener kommunen med dette er en foregangskommune innen fibernettsatsing i Norge.

Kan koble seg opp over alt

– Dette åpner store muligheter i forhold til hvordan man kan kommunisere med omverden. Nå kan man få trådløs nettilgang enten man er på fergekaien, på idrettsplassen, i offentlige bygg, ja alle steder. Man har muligheten til å koble seg opp som om man satt hjemme i stuen sin.

– Hvor mange andre kommuner er det som kan tilby dette?

– Så vidt vi vet så er det ingen annen kommuner i Norge som har full dekning sånn som vi nå får. Det er noen bynett som er åpne men det er ingen som har trukket det så langt som vi har gjort nå i Austevoll, sier Bergflødt.

Siste video

Vi flyttet studioet vårt ned til sentrum i anledning sykkel-VM
Opp mot 15.000 publikummere fant veien til Fløyen i Bergen under dagens temporitt.
Flere overnattet på fjellet for å holde av de beste plassene.