NRK Meny

Aksjon mot rumensk miljø i Bergen

Oppsummert

Politiet arresterte elleve rumenske statsborgerer i en aksjon lørdag 10. februar. De ble siktet for å ha forsøkt å utnytte en 16 år gammel jente i prostitusjon.

  • Mor til fornærma (16) fekk vitna

    Under fengslingsmøte tysdag dukka mor til den fornærma 16-åringen opp på gangen. Forsvararen til den mistenkte hovudmannen (50) ynskte at mora skulle vitna for å belysa kva jenta eigentleg gjer i Bergen. Kvinna kom til Noreg nyleg, og er enno ikkje avhøyrt av politiet. Ho har status som mistenkt. Dommaren godtok at mora kunne svara på nokre få spørsmål. – Mora er eit sentralt vitne og det er heilt avgjerande for utfallet av fengslingsmøtet at hennar historie kjem fram. Men det er heilt unntaksvis at eit vitne stiller i eit fengslingsmøte på denne måten, seier forsvarar Mads Berven.

  • Besteforeldre til jente (16) sikta

    NRK veit at to av dei fire som er sikta for grov menneskehandel, er den 16 år gamle fornærma sine besteforeldre. Politiet meiner dei og to andre har frakta jenta til Noreg med føremål å utnytta henne. Politiet meiner jenta har vore stengd inne i eit hus.

Siste video

Programleiar: Marte Rommetveit
Programleiar: Marte Rommetveit