NRK Meny
Normal

Aha-konsert sendte cruisedåp i vasken

Aha-konsert og dertil frykt for manko på hotellrom gjør at Viking Cruise dropper planene om storslått dåp av rederiets nye cruiseskip i Bergen til våren.

Skipsdåp i Bergen 17. mai 2015

INGEN NY DÅP: Slik så det ut i Bergen da Viking Star ble døpt på 17. mai i fjor. Viking Cruises' neste skip skal døpes i London.

Foto: Tom Guldbrandsen

Dåpen av MV Viking Sea skulle etter planen gått av stabelen i Bergen 8. mai. Nå flyttes dåpen til Greenwich, sørøst i London, i stedet.

– Rederiet flyttet dåpsplanene da det ble kjent at a-ha skal ha konsert samme dato. Vi forstår på rederiet at det skaper manko på hotellrom i byen, sier fungerende havnedirektør Ulrik Jørgensen i Bergen og Omland Havnevesen (BOH) til Maritime.no.

I rabalderet som fulgte i kjølvannet av dåpen av søsterskipet Viking Star 17. mai i fjor, er både reder Torstein Hagen, daværende bergensordfører Trude Drevland og havnedirektør Inge Tangerås siktet for korrupsjon.

Som NRK kunne fortelle i november i fjor, ønsket rederiet likevel en ny dåp i Bergen.

– Vi har ikke kommet langt i planleggingen, men rederiet har signalisert at de vil ha et publikumsarrangement, der den jevne bergenser kan få en opplevelse, sa Øyvind Storheim i arrangørselskapet Kulturoperatørene den gang.