NRK Meny
Normal

– Pengeoverføringen er helt uproblematisk

Høyre-politikerens advokat sier varetektsfengslingen kom som en svært stor overraskelse. Likevel er hans klient den eneste av de tre siktede som ikke har valgt å anke fengslingen.

Rolf Knudsen i tingretten

AVVISER ANKLAGENE: Forsvarer Rolf Knudsen sier hans klient kun har innhentet sponsormidler til et arrangement.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

– Det var et sjokk i starten. Nå har han hatt anklagene over seg i over en uke, og vi har fått litt mer oversikt over hva vi står ovenfor, sier Rolf Knudsen.

Han er oppnevnt som forsvarer for Høyre-politikeren som er siktet for korrupsjon i forbindelse med en pengeoverføring fra to næringsdrivende i Åsane i Bergen.

– Stor belastning for familien

Siktelsen har en strafferamme på ti års fengsel. Politiet har gått til aksjon både mot bedrifter og hjemme hos de siktede.

Fredag i forrige uke ble politikeren innkalt til avhør hos politiet. Knudsen bisto ham i avhøret som ifølge advokaten strakk seg over flere timer. Det gikk en drøy uke før saken ble offentlig kjent.

Dette handler kun om ett konkret forhold, og det er helt uproblematisk å innhente sponsormidler til et arrangement.

Rolf Knudsen, forsvarer for den siktede Høyre-politikeren.

– Det gjorde det lettere. Men etter at medieeksponeringen kom i går, har det eskalert. Det er jo selvsagt en enorm tilleggsbelastning for ham og hans familie. Jeg har snakket med familien, og det sier jo seg selv at det er en stor belastning for dem, sier Knudsen.

Mandag skulle politikeren tilbake til politiet for å godkjenne avhøret som hadde blitt gjennomført fredagen i forveien. Da fikk han vite at påtalemyndigheten hadde bestemt seg for å pågripe ham.

– Varetektsfengslingen kom som en svært stor overraskelse. Et viktig grunnlag for fengslingen sies å være faren for bevisforspillelse, men han hadde jo vært hjemme i helgen. Dette er noe vi har stilt spørsmål ved og kommer til å fortsette å stille spørsmål ved, sier Knudsen.

– Helt uproblematisk overføring

De to andre siktede i saken har anket avgjørelsen om varetektsfengsling. Det har Knudsen så langt ikke gjort på vegne av sin klient.

– Foreløpig har vi avventet en anke fordi vi har ønsket å få avklart hva politiet ønsker å gjøre de nærmeste dagene. Min klient ønsker å bidra med alt han vet overfor politiet, og vi ønsker snarest mulig å få avklart når han kan komme inn til nytt avhør, slik at vi kan få avklart denne saken så fort som råd er, sier forsvareren.

– Har opplysningene du har blitt kjent med siden du fikk saken forrige fredag bidratt til å styrke eller svekke din klients sak?

– For oss har saken sett ganske lik ut hele tiden. Min klient har ikke gjort noe som rammes av korrupsjonsbestemmelsene. Dette handler kun om ett konkret forhold, og det er helt uproblematisk å innhente sponsormidler til et arrangement. Pengene er overført helt uproblematisk, og har ikke noe med prosesser i kommunen å gjøre, sier Knudsen.

– Han er på ingen måte sentral

Det har etter at saken sprakk vært stilt spørsmål ved om politikeren som er siktet innehar så sentrale posisjoner at han ville være i stand til å påvirke de prosessene han etter siktelsen er mistenkt for å ha mottatt penger for. Politikeren møter fast i bystyret i Bergen og i en kommunal komité som behandler saker som ikke kan sies å ha tilknytning til siktelsen.

– Det er nok helt sikkert en riktig vurdering at han på ingen måte er noen sentral politiker, sier forsvarer Rolf Knudsen.