NRK Meny
Normal

Advarer Moyes mot Brann

Tidligere landslagskeeper Nigel Martyn frykter konsekvensene hvis Everton stiller med tilnærmet B-lag mot Brann på torsdag.

Nigel Martyn

ENGSTELIG: Tidligere landslagskeeper Nigel Martyn tror Brann kan bite bedre fra seg på Goodison Park enn de fleste later til å tro.

Foto: Adrian DENNIS / AFP

I britisk presse spekuleres det i at David Moyes vil la flere av sine mest sentrale spillere hvile når Brann fra Bergen kommer på besøk torsdag. Med 2-0 i sekken fra kampen i Bergen, regner de fleste med at Liverpool-laget kan surfe inn til avansement uten de store anstrengelsene.

Men klubbens tidligere keeperkjempe, Nigel Martyn, advarer mot å ikke ta kampen på ramme alvor.

Brann - Everton

STOR JOBB: Brann-kaptein Eirik Bakke og Mjeldes øvrige utvalgte vil få en bortimot håpløs jobb på Goodison Park torsdag.

Foto: Hommedal .Marit / SCANPIX

Krever Howard i mål

- Jeg forventer at nordmennene ikke får noe gratis på torsdag. Everton har ikke råd til å ta noen sjanser, så jeg forventer at Tim Howard står mellom stengene når kampen blåses i gang, skriver den tidligere keeperkjempen i sin spalte i avisen The Liverpool Echo. Les spalten hans her.

Martyn viser til FA-cupkampen mot Oldham, hvor laget stilte med reservekeeper Stefan Wessels, og gikk på et flaut 1-0-tap hjemme på Goodison Park.

- Etter den kampen spurte folk seg om Tim Howard hadde sluppet inn et slikt mål. Sannsynligvis hadde han ikke det, skriver Martyn, som mener trener David Moyes ikke har råd til å ta sjansen på noe liknende mot Brann.

- Brann mer skjerpet nå

- Førstekeeperen bør bli alltid være valget når han er tilgjengelig. Og det betyr torsdag kveld, mot Brann Bergen. Nordmennene vil være mye mer skjerpet etter å ha spilt den første kampen, og Everton har ikke råd til å ta noen sjanser, mener den gamle landslagskeeperen.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde sier til Evertons hjemmeside at rødtrøyene verken vil legge seg ned for å dø, eller begi seg ut på hasardiøst angrepsspill når de entrer Goodison Park torsdag kveld.

Defensiv Mjelde

Han er også veldig opptatt av å formidle til engelskmennene at slaget i realiteten er tapt på forhånd. Så voldsomt at engelskmennene mistenker ham for å drive et psykologisk spill foran kampen.

- Vi trenger tidenes mirakel for å gå videre, så det å tenke på avansement er meningsløst. Går vi utpå der og tror vi skal klare sammenlagtseier, kan det bli veldig, veldig stygt. Man lærer ikke stort av å tape 5-0. Målet er å spille bra fotball. Vi begynner på 0-0, og prøver å få et så godt resultat som mulig, sier Mjelde til Evertonfc.co.uk.

Siste video

I minst 50 km/t kjører brøytebilen på en gangvei ved E39 som brukes som skolevei.
Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås